Ολοκληρωθηκε η περιφραξη των Νεκροταφειων Κομοτηνης

Σκέψεις για περαιτέρω επέκτασή τους από τη Δημοτική αρχή, ενώ είναι συνεχείς οι παρεμβάσεις και στα κοιμητήρια των οικισμών

Ολοκληρώθηκε πρόσφατα η περίφραξη των νεκροταφείων Κομοτηνής, που έχει συμπεριλάβει και τις νέες πτέρυγες του νεκροταφείου.

Όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Κομοτηνής προχώρησε στην επέκταση του Νεκροταφείου, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της πόλης, αποκτώντας τις εκτάσεις προς τα νοτιοανατολικά, όπου βρίσκονται και τα νέα οστεοφυλάκια.

Αυτός ο χώρος, αφού έγινε διαμόρφωσή του, είναι πλέον πλήρως περιφραγμένος, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Πολιτειάδη.

Η πληρότητα του νεκροταφείου Κομοτηνής είναι πλέον στο 65%, ανέφερε, και βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για να αποκτήσουν ένα χώρο δίπλα σε αυτό, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης.

Και αυτό γιατί ενώ η πληρότητα δεν είναι πάρα πολύ ψηλή, και έχει αρχίσει δειλά να κερδίζει έδαφος η καύση, που σημαίνει πως δεν υπάρχει άμεση ανάγκη, οι διαδικασίες για αυτά τα θέματα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρες. Για αυτό και θέλουν να την προχωρήσουν για να μπορέσουν να είναι σίγουροι για αρκετά χρόνια ακόμα.

Θετικές οι αλλαγές στον κανονισμό για τους οικισμούς

Την ίδια ώρα στους οικισμούς, μετά την αλλαγή του κανονισμού νεκροταφείων, στον οποίο συμπεριλήφθηκαν όλα τα νεκροταφεία, πλέον τα κοιμητήρια  λειτουργούν υπό την ευθύνη των προέδρων της δημοτικής κοινότητας, των τοπικών κοινοτήτων ή των εκπροσώπων, βάζοντας μια τάξη σε αυτά.

Υπάρχει συνεργείο που κόβει τακτικά τα χόρτα, καθαρίστηκαν τα μπάζα και σκουπίδια που είχαν εγκαταλειφθεί μέσα σε αυτά, και πλέον υπάρχει τάξη, όχι μόνο στα νεκροταφεία της Κομοτηνής, αλλά και σε όλο το Δήμο, τόνισε ο κ. Πολιτειάδης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.