Ολοκληρωθηκε η κοινη στρατιωτικη ασκηση «Ολυμπιακη Συνεργασια – 2022»

Κοινή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - ΗΠΑ

Ολοκληρώθηκε χθες, Παρασκευή 21 Οκτωβρίου η τελική φάση της κοινής Άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ «Ολυμπιακή Συνεργασία – 2022», στο Πεδίο Ασκήσεων του Πετροχωρίου Ξάνθης, παρουσία του Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Ιωάννη Τσόπλιου και του Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων Ricardo Turner, καθώς και. του Δημάρχου Ξάνθης Μανώλης Τσέπελη.

Στην Άσκηση, η οποία ξεκίνησε στις 8 του μήνα και ολοκληρώθηκε χθες συμμετείχαν τμήματα της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» και τμημάτων της 101st Airborne Division των ΗΠΑ.

Επίσης, συμμετείχαν με καθεστώς Παρατηρητή, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Η διμερής, σύνθετη άσκηση συνεργασίας των ελληνικών και αμερικανικών Δυνάμεων με τεθωρακισμένα, αεροπλάνα και ελικόπτερα, διεξήχθη με χρήση πραγματικών πυρών και συστημάτων εξομοίωσης τακτικής εμπλοκής και εξέτασε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων.

Η άσκηση περιελάμβανε πτήσεις από Kiowa ελικόπτερα, από Apache,Abrams των Αμερικανών, όπως επίσης και βολές αρμάτων,Leopard 2 HELL,VBL.

Για πρώτη φορά έγινε αεροκίνηση με αμερικανικά’’ Chinook’’, τα οποία πήραν δύο hummer και όλμους και τους αεροκίνησαν.

«Είμαι πολύ περήφανος που παρακολούθησα την κοινή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών στο Πετροχώρι. Συγχαίρω τις δύο πλευρές για την άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί. Ο Ελληνικός Στρατός αποδεικνύει την άριστη ετοιμότητα του έμψυχου δυναμικού αλλά και τον εκσυγχρονισμό των Μέσων του, διασφαλίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τόπο, την υπεράσπιση αυτού του ευλογημένου τόπου, από οποιαδήποτε επιβουλή, την οποία, βεβαίως και όλοι απευχόμαστε», τόνισε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης σε δηλώσεις του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.