Ολοκληρωθηκε η «Κατασκηνωση στην πολη» της ΙΜΜΚ

Πλήθος δραστηριοτήτων για τους μικρούς κατασκηνωτές

Η Σχολή Γονέων της Ι.Μ. Μαρωνείας και Κομοτηνής διοργάνωσε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, με τις ευλογίες του Ποιμενάρχη μας, τη δράση “Κατασκήνωση στην πόλη”. Η δράση, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο και την Κυριακή 7-8 Μαΐου 2022, απευθυνόταν σε παιδιά που φοιτούν στη Δ, Ε, και ΣΤ.

Ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στον Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής όπου τέλεσε τον αγιασμό και είχε την χαρά να συνομιλήσει με τους μικρούς κατασκηνωτές. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της πόλης μας για ενημέρωση και διαδραστική εκπαίδευση, μετάβαση στην Μαρώνεια για περιήγηση και παιχνίδι και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Οι κατασκηνωτές συμμετείχαν στην κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και κατόπιν οι δραστηριότητες συνεχίστηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Κοσμίου όπου ήταν προγραμματισμένο και τo μεσημεριανό τους.

Η φετινή κατασκήνωση στην πόλη ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή. Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα μικρό αφιέρωμα στον ελληνικό πολιτισμό της Μικράς Ασίας και αναγνώστηκαν συναφή κείμενα. Το διήμερο έκλεισε με την υποστολή της Σημαίας και επίδειξη μικρασιατικών χορών του Πόντου και της Καππαδοκίας από πολιτιστικό σύλλογο της πόλης μας.

Παρόντες καθ’ όλη την διάρκεια οι εθελοντές από την Ελληνική ομάδα Διάσωσης Ροδόπης.

Η μεταφορά των παιδιών πραγματοποιήθηκε με λεωφορεία και με την παρουσία και συνοδεία έμπειρων ομαδαρχών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.