Ολοκληρωθηκε η εικαστικη δραση των μαθητων

Στο Ειδικό Δημοτικό Κομοτηνής η πρώτη θέση

Ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης υλοποίησε Εικαστική Δράση με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen. Στη δράση έλαβαν μέρος μαθητές 14 σχολικών μονάδων του Δήμου, οι οποίοι ανέπτυξαν 100 εικαστικά έργα με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Στόχος της δράσης αυτής ήταν να ενημερωθούν οι μαθητές για τις αξίες και τη σπουδαιότητα της επαναχρησιμοποίησης και κατ’ επέκταση της εξοικονόμησης πρώτων υλών, μαθαίνοντας στην πράξη πως όλα τα υλικά είναι χρήσιμα, αρκεί να έχεις φαντασία και δημιουργικότητα! 

Τα έργα των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, έλαβαν προβολή στη δημοτική πλατφόρμα ανακύκλωσης Followgreen Δήμου Κομοτηνής. Τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας είχαν τη δυνατότητα να ψηφίσουν την αγαπημένη τους συμμετοχή. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, την 1η θέση κατέκτησε η δημιουργία του Ειδικού Δημοτικού Κομοτηνής. Η 2η θέση ανήκει σε δημιουργία από το 1ο Μειονοτικό Δημοτικό Κομοτηνής και την 3η θέση κατέλαβε το 3ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.

Όλες οι σχολικές μονάδες θα λάβουν έπαινο συμμετοχής. Tα σχολεία που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις θα λάβουν χρηστικό δώρο, καθώς και πόντους επιβράβευσης στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης. 

Ο Δήμος Κομοτηνής σε μήνυμά του συγχαίρει όλους τους μαθητές για την προσπάθειά τους και τονίζει πως «ευελπιστούμε τη νέα σχολική χρονιά να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερες δράσεις ανακύκλωσης!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.