Oλοκληρωθηκε η διημεριδα Ιπποκρατικης Ιατρικης και η τελετη αποδοσης του Ορκου του Ιπποκρατη

Από τους πρωτεύσαντες των Τμημάτων Ιατρικής όλης της χώρας στην Κω και από το ΔΠΘ την Άννα Παπαγιάννη

Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών  και του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών

«Να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που σήμερα ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη, με τους αριστούχους των μεγαλύτερων ξένων πανεπιστημίων»

Η διημερίδα Ιπποκρατικής Ιατρικής και η τελετή απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη από τους πρωτεύσαντες των Τμημάτων Ιατρικής  όλης της χώρας,  που πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Οκτωβρίου στην Κω, από το  Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω(ΔΙΙΚ), ολοκληρώθηκε το Σάββατο που μας πέρασε με την τελετή απόδοσης του Όρκου του Ιπποκράτη.

Οι πρωτεύσαντες δαφνοστεφανωμένοι με τον Αριστοτέλη Παυλίδη και τον Γιώργο Πατούλη

Στην εκδήλωση, πλην των μελών των Διοικητικού Συμβουλίου του  ΔΙΙΚ, των επιστημόνων που συμμετείχαν στη διημερίδα  και των πρωτευσάντων αποφοίτων από τα Τμήματα Ιατρικής όλης της χώρας, συμμετείχαν ο Γ. Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γ. Χρυσουλάκης, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκου Γ. Καμπάνης (αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Κω), o Σεβ. Μητροπολίτης Κώου καί Νισύρου, υπέρτιμος και έξαρχος Κυκλάδων Νήσων, κ. Ναθαναήλ, ο Δήμαρχος της Κω Θ. Νικηταράς, οι Πρόεδροι των Ιατρικών Σχολών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ν. Αρκαδόπουλος, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ν. Παπαβραμίδη, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Α. Γιαννούκας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Α. Τσαρούχα, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Α. Μπατιστάτου, της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης Γ. Κοχιαδάκης, της Ιατρικής σχολής Πανεπιστημίου Πατρών Π. Μέγας, του European University of Cyprus E. Johnson και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ Α. Εξαδάκτυλος και του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Π. Αγαθαγγέλου και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Ελλήνων Ιατρών Νέας Υόρκης, Π. Μανώλας, Αυστραλίας, Μ. Πιρπιρής και της Μεγάλης Βρετανίας, Α. Αγγελοπούλου.

Η τελετή απόδοσης του όρκου δεν πραγματοποιήθηκε τελικά λόγω καιρικών συνθηκών στον χώρο του Ασκληπιείου, αλλά στον χώρο  του «Ιπποκρατείου Μελάθρου» της Κω,  και σ’ αυτήν   παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη για την εμβληματική εκδήλωση στη γενέτειρα της Ιατρικής του κόσμου, την Κω, το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, το οποίο «με σεβασμό και με συνέπεια διαδίδει το έργο και την φιλοσοφία του Έλληνα πατέρα της Ιατρικής». Ένα όραμα το οποίο, όπως είπε, μοιράζεται με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, το Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτου Ιατρών. Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ ευχήθηκε άριστη σταδιοδρομία στους πρωτεύσαντες αποφοίτους των Ιατρικών σχολών, τονίζοντας την διαχρονικότητα των αξιών του Όρκου του Ιπποκράτη.

Οι πρωτεύσαντες αμέσως μετά την τελετή μπροστά από το άγαλμα του Ιπποκράτη στο Δ.Ι.Ι.Κ.

Γιώργος Πατούλης,  πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

«Η παρουσία των πρωτευσάντων  εδώ τιμά την αξία της Αριστείας, της τελειοποίησης της επιστημονικής ιατρικής γνώσης και πρακτικής»

«Αγαπητοί απόφοιτοι ιατροί», είπε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής απευθυνόμενος στους αριστεύσαντες, «η παρουσία σας εδώ τιμά την αξία της Αριστείας, της τελειοποίησης της επιστημονικής ιατρικής γνώσης και πρακτικής, αυτό που ο ίδιος ο Πατέρας της Ιατρικής στα συγγράμματα του υπογραμμίζει, ζητώντας από τους γιατρούς να τελειοποιούνται από την διαρκή μάθηση.

Η κ. Παπαγιάννη με την κ. Αλεξάνδρα Τσαρούχα, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής, εκπρόσωπο του ΔΠΘ, και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου κ. Ανδρέα Παπανδρούδη

O στόχος και το όραμα είναι να διευρυνθεί ο κύκλος των αριστούχων ιατρών που σήμερα ορκίζονται στον όρκο του Ιπποκράτη, με τους αριστούχους των μεγαλύτερων ξένων πανεπιστημίων. Να γίνει η Ορκωμοσία εδώ στο Ασκληπιείο της Κω ένα παγκόσμιο ετήσιο γεγονός και να αποτελεί κίνητρο διεθνώς για τους νεαρούς φοιτητές και τις μεγαλύτερες Ιατρικές Σχολές, η ορκωμοσία των αρίστων γιατρών του κόσμου».

Ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος, πρώην υπουργό Αριστοτέλη Παυλίδη, «για το φλογερό πάθος με το οποίο υπηρετεί την διάδοση του Ιπποκρατικού Πνεύματος και την ανάδειξη του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος σε ένα από τα μοναδικά μνημεία κληρονομιάς του κόσμου και των απανταχού ιατρών», καθώς και τον αντιπρόεδρο καθηγητή Στέφανο Γερουλάνο, ο οποίος προωθεί και δια βίου εργάζεται για «την περίτρανη θέση που αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα η προβολή της Ιατρικής Γνωστικής και Πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Πηγή: Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, www.capital.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.