Ολοκληρωθηκαν σε τρεις ωρες οι διερευνητικες επαφες στην Κωνσταντινουπολη

Ο επόμενος γύρος αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα

Τρεις ώρες, από τις 11 μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, διήρκεσαν οι διερευνητικές επαφές Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου.  Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές συμφωνήθηκε ο επόμενος 62ος γύρος να γίνει στην Αθήνα, χωρίς όμως να έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα.
 
Η ελληνική πλευρά προσήλθε στις συνομιλίες, μετά από σχεδόν πέντε χρόνια, με αντικείμενο συζήτησης μόνο την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών (ΑΟΖ, υφαλοκρηπίδα, χωρικά ύδατα).
 
Στις άτυπες -μη δεσμευτικές- συζητήσεις μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, που έγιναν στο «Ντολμά Μπαχτσέ» της Κωνσταντινούπολης, η κάθε πλευρά φέρεται να παρουσιάζει την δική της εκδοχή για τα θέματα που θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ατζέντα των συνομιλιών που θα ακολουθήσουν.
 
Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε στις συζητήσεις από τους πρέσβεις Παύλο Αποστολίδη και Αλέξανδρο Κουγιού  και την κυρία Ιφιγένεια Καναρά και η Τουρκία από τον μόνιμο υφυπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ, τον Μπαρίς Καλκαβάν και τον διευθυντή αεροναυτικών θεμάτων του τουρκικού ΥΠΕΞ Τσαγατάι Ερτσίγες.
 
Πληροφορίες θάλουν σε αυτές να συμμετέχει και ο Ιμπραχίμ Καλίν, εκπροσωπώντας του Ταγίπ Ερντογάν, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί αν συμμετείχε σε όλη τη διάρκεια της συνάντησης.
 
Η απάντηση της ελληνικής πλευράς στις απόψεις των Τούρκων αναμένεται να αναπτυχθεί στον επόμενο, τον 62ο, γύρο των διερευνητικών επαφών ο οποίος αναμένεται να διεξαχθεί σε ελληνικό έδαφος. Στη συνάντηση αυτή αναμένεται και η ανάπτυξη των τουρκικών θέσεων σε απάντηση των ελληνικών επιχειρημάτων.

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.