Ολοκληρωση εκδηλωσης για τον προσυμπωματικο γυναικολογικο ελεγχο στον Δημο Μαρωνειας-Σαπων

Κλινική εξέταση και ενημέρωση από τις ιατρούς Μαρία Παπαδοπούλου και Μερβέ Αλατζά

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών, μαζί με το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» και με τη συνδρομή της Περιφερειακής Ομάδας Δράσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκλήρωσαν με επιτυχία ενημερωτική εκδήλωση για την «Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυνάμωσης των Ρομά», που πραγματοποιήθηκε στις Σάπες την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας, που στεγάζεται επί της οδού Γ. Γεννηματά 8 στις Σάπες.

Κεντρικό σημείο της εκδήλωσης ήταν η ομιλία με θέμα τον «Προσυμπτωματικό γυναικολογικό έλεγχο σε γυναίκες Ρομά». Οι ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν η κ. Παπαδοπούλου Μαρία, μαιευτήρας-γυναικολόγος, και η κ. Μερβέ Αλατζά, ειδικευόμενη χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Οι δύο ομιλήτριες μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και ανέπτυξαν τη σημασία του προσυμπτωματικού γυναικολογικού ελέγχου, ενώ μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε κλινική εξέταση των γυναικών που το επιθυμούσαν.

Στόχος της δράσης ήταν η σφαιρική ενημέρωση για το ζήτημα του προσυμπτωματικού γυναικολογικού ελέγχου, επιδιώκοντας να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει ειδικότερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της υγείας.

Ο Δήμος Μαρωνείας-Σαπών εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες και τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.