Ολοκληρωσε το καλοκαιρινο προγραμμα δημιουργικης απασχολησης το Κεντρο Στηριξης Παιδιου και Οικογενειας Κομοτηνης των Παιδικων Χωριων SOS

Παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν για πληθώρα θεμάτων

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS ολοκλήρωσε επιτυχώς το καλοκαιρινό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά των οικογενειών που υποστηρίζει. Το Πρόγραμμα, το οποίο διήρκησε τέσσερις εβδομάδες, υλοποιήθηκε στο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, υπό τον συντονισμό της Κοινωνικής Λειτουργού και Συντονίστριας του Κέντρου, Παρασκευής Λυγκόζη, με παιδιά ηλικίας 6 έως 12 και στόχο είχε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από δημιουργικές δράσεις.

Την πρώτη εβδομάδα του Προγράμματος, εβδομάδα γνωριμίας, τα παιδιά ανέπτυξαν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, μέσα από ομαδικά παιχνίδια, όπως η παντομίμα και η δημιουργία πορτρέτων. Η δεύτερη εβδομάδα εστίασε, με τη συμμετοχή καλεσμένων της Τοπικής Κοινωνίας, στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των παιδιών για τις ανάγκες των ζώων, μέσω της προβολής ταινίας μικρού μήκους και τη δημιουργία ζώων με πλαστελίνη. Επιπλέον, τα παιδιά ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τη φροντίδα ενός σκύλου, από τον θετικό εκπαιδευτή Κυριάκο Γεωργίου, και είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον Ιππικό Όμιλο “My Ranch”, όπου, με την εξαιρετική φιλοξενία της Βαλεντίνας Λαμπροπούλου, ενημερώθηκαν για τις ανάγκες και τις διατροφικές συνήθειες των αλόγων.

Η τρίτη εβδομάδα είχε θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή. Τα παιδιά ενημερώθηκαν από την  Ελληνική Αστυνομία Ροδόπης για τα σήματα οδικής κυκλοφορίας, τους κινδύνους και τον τρόπο προστασίας του εαυτού μας και των άλλων, ενώ αργότερα, η αυλή του 3ου Δημοτικού Σχολείου μεταμορφώθηκε σε «οδικό δίκτυο», όπου τοποθετήθηκαν αμάξια από χαρτόκουτες που ετοίμασαν τα παιδιά, εφαρμόζοντας στην πράξη όσα έμαθαν. 

Η τέταρτη και τελευταία εβδομάδα είχε θέμα «Προσέχω τη διατροφή μου, προσέχω τον εαυτό μου». Τα παιδιά, μέσα από παρουσιάσεις, χειροτεχνίες και κουκλοθέατρο, έμαθαν για την Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής και ενημερώθηκαν από τη Διαιτολόγο – Διατροφολόγο, Λένα Ψάλτου, Υπεύθυνη του Διαιτολογικού Κέντρου “My-Nutricare”, για τους σωστούς συνδυασμούς τροφών που προϋποθέτει μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας ολοκλήρωσε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης, ευχαριστώντας τους εθελοντές, την Τοπική Ομάδα Στήριξης και όλους όσους συνέβαλαν στην πετυχημένη υλοποίηση του Προγράμματος και με μία όμορφη γιορτή με karaoke, και με καλεσμένο τον δάσκαλο latin χορών της Σχολής “Sabor Latino”, Φάνη Τσέκο, o οποίος έμαθε στους μικρούς μας φίλους τα πρώτα τους χορευτικά βήματα, έδωσε ραντεβού το Σεπτέμβρη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.