Ολοκληρωνονται οι παρεμβασεις στην Εθνικη Οδο Κομοτηνης-Ξανθης

Σειρά παίρνουν άλλα 7 σημεία του οδικού δικτύου της Ροδόπης

Ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα με τις εργασίες ασφαλτόστρωσης κι αποκατάστασης που διενεργούνται στο Εθνικό Δίκτυο Κομοτηνής-Ξάνθης, ένα σημαντικό μέρος του έργου Βελτίωσης βατότητας τμημάτων των εθνικών και επαρχιακών οδών της Ροδόπης, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ που υλοποιεί η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης.

Όπως εξήγησε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, «σκοπός είναι να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του οδικού άξονα που ενώνει δύο όμορους νομούς, Ροδόπης-Ξάνθης, και οδηγεί στο τουριστικό θέρετρο της περιοχής μας, το Φανάρι. Για όσο διαρκέσουν οι εργασίες ζητούμε την κατανόηση και εφιστούμε την προσοχή των διερχόμενων οδηγών για την ασφαλή διέλευσή τους. Ενόψει της θερινής περιόδου και της επανεκκίνησης του τουρισμού εργαζόμαστε εντατικά ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα με κατάλληλο και ασφαλές οδικό δίκτυο για όλους».

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, ανάλογες οδικές παρεμβάσεις, συνολικού μήκους 17 χλμ, θα συνεχιστούν επιπλέον σε θέσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπως παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής πλευράς της Ροδόπης και το περιαστικό δάσος Νυμφαίας, συνολικού προϋπολογισμού 2.995.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, τα επόμενα σημεία που θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις αφορούν:

  1. Στην ευρύτερη περιοχή Νέου Σιδηροχωρίου όπως είναι οι Επαρχιακές οδοί Κομοτηνή – Καλαμόκαστρο – Νέο Σιδηροχώρι – Νέα Αδριανή – Άγιοι Θεόδωροι και Νέο Σιδηροχώρι – Παγούρια – Λίμνη Μητρικού
  2. Στην Επαρχιακή οδό «Γλυκονέρι – Μέση»
  3. Στο Παραλιακό μέτωπο κι ειδικότερα στην επαρχιακή οδό «Προφήτη Ηλία –Πλατανίτη»
  4. Στην Επαρχιακή οδό «Κομοτηνή- Τελωνείο Νυμφαίας»
  5. Στην Επαρχιακή οδό «Θρυλόριο – Βέννα – Κρωβύλη – Σ.Σ. Μέστης»
  6. Στη Εθνική οδό, τμήμα «Αρίσβη – Σάπες – Βέλκιο» και
  7. Στον δρόμο « Βέλκιο – Αρσάκειο»

Στα πλαίσια του έργου, πέρα από τις ασφαλτοστρώσεις, προβλέπονται διαγραμμίσεις, σήμανση, τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και αποκατάσταση ή ανακατασκευή μικρών τεχνικών, για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.