Ολοκληρωνονται μεχρι το τελος του μηνα οι εργασιες στο Φαναρι

Δ. Καρασταύρου: «Όλοι να κάνουμε υπομονή και να κατανοήσουμε ότι τα έργα αυτά με άλλον τρόπο δεν μπορούν να υλοποιηθούν»

Σχετικά με τις πρόσφατες αιτιάσεις περί πλήρους εγκατάλειψης του Φαναρίου από την δημοτική αρχή που εξέφρασε η παράταξη «Σύμπραξη Προοπτικής» τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος  κ. Δημήτρης Καρασταύρου, φιλοξενούμενος στη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής». Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως ο οικισμός βρίσκεται σε «πολύ άσχημη κατάσταση», ωστόσο θέλησε να τονίσει πως «υπάρχει μια ευχάριστη συγκυρία μέσα σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση, που αφορά στην υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων στην παραλιακή ζώνη του Δήμου, ο βιολογικός του Φαναρίου, αλλά και η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης».

«Τυγχάνει τα δύο αυτά έργα να γίνονται συγχρόνως δημιουργώντας αυτήν την δυσάρεστη κατάσταση που ήταν αναμενόμενη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα ασφαλτικά, με τις λάσπες και την σκόνη από την κατασκευή των έργων» σημείωσε γνωστοποιώντας ωστόσο πως σε συνεννόηση με τις αναδόχους εταιρείες οι όποιες εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του μήνα.

«Αυτό που γνωρίζω εγώ είναι ότι έχει γίνει συνεννόηση και μέχρι τέλος του μήνα θα έχουν σταματήσει οι εργασίες που υλοποιούνται από τις δύο αυτές εργολαβίες και θα έχουν ολοκληρωθεί και οι αποκαταστάσεις στους παραλιακούς αυτούς οικισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «δεν θα ξαναδουλέψουν μέσα στο Καλοκαίρι, προκειμένου να μπουν σε μια τάξη και σε έναν κανονικό ρυθμό τουριστικής περιόδου οι οικισμοί αυτοί, για να αποκτήσουν και τη χρηστικότητα που είχαν πριν».

Ο κ.Καρασταύρου θέλησε όμως να επισημάνει τις δυσκολίες οι οποίες υπήρξαν τα τελευταία χρόνια και λόγω της συγκυρίας του κορωνοϊού που οδήγησε και σε καθυστερήσεις ολοκλήρωσης των όποιων παρεμβάσεων, τονίζοντας πως «και οι εργολάβοι από την πλευρά τους έχουν δίκιο, κι ο κόσμος από την πλευρά του έχει δίκιο. Ωστόσο πρέπει όλοι να κάνουμε υπομονή και να κατανοήσουμε ότι τα έργα αυτά με άλλον τρόπο δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχουμε ένα ολοκληρωμένο βιολογικό στους οικισμούς του δήμου και καινούργια δίκτυα ύδρευσης που τόσο πολύ τα είχαν ανάγκη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.