Ολοκληρωνει την αντικατασταση του δικτυου υδρευσης των οικισμων η ΔΕΥΑΚ

Ακόμα μια σύμβαση, αυτή τη φορά για το δίκτυο της Μελέτης, υπέγραψε η Επιχείρηση

Στην ολοκλήρωση της αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης στους οικισμούς του Δήμου Κομοτηνής θεωρεί πως φτάνει η ΔΕΥΑΚ, φέρνοντας εις πέρας την προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και μια δεκαετία, αρχικά από την πόλη και στη συνέχεια στους οικισμούς.

Αυτό τονίστηκε κατά την υπογραφή της Σύμβασης του έργου για την «Αντικατάσταση Εσωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Οικισμού Μελέτης» που υπογράφηκε την Πέμπτη 5 Μαΐου στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ, μεταξύ της επιχείρησης και της αναδόχου εταιρείας Π.Β. Αριαντσής Α.Ε.

Μια μεγάλη προσπάθεια την τελευταία δεκαετία

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Στράτος Τσακιρίδης, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να υπογράφουν την σύμβαση για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Μελέτης, ακόμα ένα από μια σειρά έργων που ξεκίνησε από το 2011, από την πόλη της Κομοτηνής και συνεχίστηκαν στους οικισμούς, φτάνοντας στην παραλιακή ζώνη, έχοντας ολοκληρώσει εργασίες σε Πόρπη, Φανάρι και ξεκινώντας στην Αρωγή.

«Πρόκειται για μια μεγάλη προσπάθεια που έγινε την τελευταία δεκαετία, για να αλλάξουμε τα εσωτερικά δίκτυα ύδρευσης στην πόλη αλλά και για να φτάσουμε τους οικισμούς στην ποιότητα ύδρευσης που παρέχουμε στην πόλη» σημείωσε. Με την Μελέτη κλείνει ο κύκλος της αντικατάστασης στους παραλιακούς οικισμούς, τόνισε, και απομένουν τόσο αυτοί του ορεινού όγκου, που θα ολοκληρωθούν μαζί με το μεγάλο έργο του Φράγματος Συμβόλων, όσο και η Καλλίστη, που σύντομα θα προχωρήσει και αυτή.

Απομένουν έργα στους οικισμούς της Μέσης και της Αιγείρου, όπου όμως είχε γίνει αντικατάσταση δικτύου από τον τότε Δήμο Αιγείρου, και έτσι δεν έχουν την παλαιότητα άλλων και το δίκτυο λειτουργεί κανονικά, για αυτό το λόγο δεν προχώρησε άμεσα η υπηρεσία. Παρόλα αυτά, τόνισε, υπάρχουν μελέτες για την προοπτική να κάνουν αντικατάσταση δικτύου και εκεί.

Τέλος ευχαρίστησε τον ανάδοχο κ. Αριαντζή και εξέφρασε την πεποίθηση πως θα ολοκληρωθεί το έργο σύντομα, με τη μικρότερη δυνατόν ταλαιπωρία, και θα μπει το συντομότερο σε λειτουργία προς όφελος των Δημοτών.

Σε 12 μήνες η ολοκλήρωση του έργου

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΚ κ. Κώστας Πελτέκης, αναφέρθηκε στα ειδικότερα χαρακτηριστικά του νέου εσωτερικού δικτύου διανομής του οικισμού, προϋπολογισμού 409.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε, θα κατασκευαστούν 5.340 μέτρα δικτύου από αγωγούς πολυαιθυλενίου, με 250 παροχές ύδρευσης, ενώ θα τοποθετηθούν 22 δικλείδες σε επιλεγμένες θέσεις του δικτύου με σκοπό τον καλύτερο δυνατό έλεγχο αυτού ώστε να μπορεί να απομονώνεται τμήμα του σε περιπτώσεις βλάβης.

Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του LEADER, και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης 12 μήνες, με την έκπτωση να ανέρχεται στα 53%. Εδώ τίθεται ένα θέμα, σημείωσε ο κ. Πελτέκης, γιατί έχουν αυξηθεί πολύ οι τιμές των υλικών, σε σχέση με την πρόβλεψη κατά την σύνταξη της μελέτης, όμως θα προχωρήσει κανονικά, και αν υπάρξει κάποια πρόβλεψη από το Υπουργείο για το θέμα, θα προσαρμοστούν ανάλογα.

Ο κ. Παναγιώτης Αριαντζής, εκπρόσωπος της Π.Β. Αριαντσής Α.Ε. δεσμεύτηκε από την πλευρά του πως θα κατασκευάσουν το έργο σύμφωνα με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις, και εμπρόθεσμα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.