Ολο και πιο εξοικειωμενη η κοινωνια με τον Δημοσιο Θηλασμο

Εκδήλωση από την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης στην Κομοτηνή

Μια εκδήλωση-γιορτή για τον μητρικό θηλασμό έλαβε χώρα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στην Κομοτηνή, στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, με διοργανωτή την Ομάδα Εθελοντών Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ροδόπης, τιμώντας την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού.

Σε μια εκδήλωση που απευθυνόταν τόσο στις μητέρες, όσο και στα παιδιά, τα μέλη της ομάδας συγκεντρώθηκαν ξανά μετά από μεγάλο διάστημα περιορισμών, ώστε να ανταλλάξουν απόψεις, προβληματισμούς αλλά και να μάθουν για τον μητρικό θηλασμό.

Όπως τόνισε η κ. Στέλλα Στόικου, μια εκ των υπευθύνων της ομάδας που είναι μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού & Μητρότητας, ξεκίνησαν το 2010, και αριθμούν περίπου 1.300 μέλη.

Κάθε χρόνο, η πρώτη Κυριακή του Νοέμβριου το Πανελλήνιο Δίκτυο γιορτάζει το θηλασμό διοργανώνοντας τη δράση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού, με στόχο να σπάσει το ταμπού του δημόσιου θηλασμού, και να αποενοχοποιηθεί, ώστε να μην αισθάνονται οι μαμάδες άσχημα, αλλά να καταλάβουν και οι υπόλοιποι πως ο θηλασμός είναι τροφή, που θα πρέπει να γίνεται την ώρα που θα ζητηθεί για τα βρέφη.

Αυτό που προτρέπουν τις νέες μητέρες είναι να θηλάζουν δημόσια, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν την ζωή τους κανονικά, και εφόσον υπάρξει η ανάγκη να θηλάσουν το μωρό τους, να το κάνουν οπουδήποτε.

Τα τελευταία χρόνια η κ. Στόικου θεωρεί πως, μέσα και από τις δράσεις τους, ο μητρικός θηλασμός έχει απενοχοποιηθεί, ο κόσμος είναι πιο εξοικειωμένος και δεν δημιουργεί τόση έκπληξη όσο παλιότερα, ενώ πλέον υπάρχουν και ειδικές μπλούζες θηλασμού, που βοηθούν ώστε η όλη διαδικασία είναι πιο εύκολη και πιο διακριτική.

Την ίδια ώρα τα σχόλια που δέχονται μητέρες που θηλάζουν δημόσια είναι πλέον περισσότερο ενθαρρυντικά, παρά τα επικριτικά που μπορεί να άκουγαν παλιότερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.