Ολλανδια: Παραιτηθηκε η κυβερνηση για το σκανδαλο με το επιδομα παιδιων

Δύο μόλις μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εθνικές εκλογές

Η κυβέρνηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε παραιτήθηκε την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου για ένα σκάνδαλο, στο οποίο χιλιάδες γονείς κατηγορήθηκαν λανθασμένα ότι εξαπάτησαν το κράτος για να λάβουν επιδόματα παιδιών από το 2013 έως το 2019.

Σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, ο Rutte κάλεσε σε συνεδρίαση το Υπουργικό του Συμβούλιο στη Χάγη, όπου οι υπουργοί αποφάσισαν να παραιτηθούν δύο μόλις μήνες πριν από τις προγραμματισμένες εκλογές. Μέχρι τότε οι υπουργοί θα παραμείνουν ως υπηρεσιακοί.

Το σκάνδαλο

Η φορολογική υπηρεσία της Ολλανδίας κατηγόρησε χιλιάδες οικογένειες της χώρας διότι διεκδίκησαν επιδόματα για παιδιά μεταξύ των ετών 2013 και 2019, τα οποία δεν δικαιούνταν. Στη συνέχεια απαίτησε την αποπληρωμή δεκάδων χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να οδηγηθούν στην οικονομική καταστροφή αλλά και σε πολλά διαζύγια. Μια κοινοβουλευτική αναφορά είχε χαρακτηρίσει «άδικη» την απόφαση καθώς δεν δόθηκε στους κατηγορούμενους η ευκαιρία να αποδείξουν την αθωότητά τους.

Σύμφωνα με την αναφορά, ανακαλύφθηκαν άδικες κατηγορίες προς κάποιες οικογένειες, ενώ υπουργοί, νομοθέτες, δημόσιοι υπάλληλοι και δικαστές ευθύνονται για κακοδιαχείριση των υποθέσεων.


Πηγή: ethnos.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.