«Ολικη επαναφορα» για το καμπινγκ Φαναριου(+Gallery)

«Μίνι» αλλά ουσιαστικές για την αναμόρφωση της εικόνα του οι παρεμβάσεις στις υποδομές του κάμπινγκ που ανοίγει τις πόρτες του στις 5 Ιουνίου

Μετά τις 5 Ιουνίου, το κάμπινγκ Φαναρίου, ιδιοκτησίας της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε) θα ανοίξει για φέτος τις πόρτες του, για να υποδεχθεί παλιούς και νέους κατασκηνωτές. Η λειτουργία του θα υποστηριχθεί από προσωπικό 12 ατόμων ενώ εντός των επόμενων ημερών ολοκληρώνεται μίνι ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και υποδομών του, που ξεκίνησε από πέρσι.

 

Ήδη πάντως, σύμφωνα με την διεύθυνση του κάμπινγκ, εκδηλώνεται ενδιαφέρον για κρατήσεις τόσο από παλαιούς κατασκηνωτές από την περιοχή όσο κι από Βούλγαρους και Ρουμάνους που προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις τους στο Φανάρι.

 

Σε ότι αφορά το κόστος της διαμονής, το ετήσιο πακέτο της πρώτης θέσης φτάνει τα 1400 ευρώ, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1.100 για όσους επιλέξουν την δεύτερη θέση ενώ περιλαμβάνει και στις δύο περιπτώσεις, την στάθμευση του τροχόσπιτου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και την κατανάλωση του ρεύματος.

 

«Λίφτινγκ» στις εγκαταστάσεις

Σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή του Κάμπινγκ Φαναρίου κ. Θάνο Παναγιωτόπουλο, από την περσινή χρονιά, ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια για την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων.

 

Ήδη έγιναν καινούργια επιχρίσματα, νέες μονώσεις σε όλες τις οροφές, ελαιοχρωματισμοί, αντικατάσταση βρυσών, πλακιδίων νιπτήρων, ενώ έχει αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν και η εικόνα της εισόδου.

 

Φέτος, όπως διευκρίνισε ο ίδιος δόθηκε μεγαλύτερη βαρύτητα στις υποδομές αλλά και στην καθαριότητα του κάμπινγκ, με τις εργασίες που εκτελέστηκαν να περιλαμβάνουν απόφραξη του δικτύου των σωληνώσεων, καθαρισμό της παραλίας και κοσκίνισμα της κ.α. Ταυτόχρονα έγινε η προμήθεια καινούριων ξύλινων ξαπλώστρων, αντικατάσταση όλων των ηλεκτρολογικών πινάκων και των δύο κεντρικών, που λειτουργούσαν περίπου 45 χρόνια. Με άδεια του δασαρχείου, κόπηκαν περίπου 30 – 35 ξερά δέντρα, ενώ προχώρησε και αποψίλωση του χώρου.

 

Επιπλέον ανακαινίστηκαν τα μαγειρεία και το συγκρότημα των τουαλετών, με αντικατάσταση του μωσαϊκού τους που υπήρχε από το 1970.

 

Το φετινό καλοκαίρι, ενδέχεται να λειτουργήσει και το αναψυκτήριο εντός του κάμπινγκ, από ενδιαφερόμενο που θα αναμορφώσει το χώρο για να αναλάβει ανταποδοτικά την λειτουργία του.

 

Κλείνουν παλιοί λογαριασμοί

 

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παναγιωτόπουλος η οικονομική διεύθυνση του κάμπινγκ κινήθηκε και στην κατεύθυνση της είσπραξης παλαιών οφειλών από πακέτα κατασκηνωτών που εκκρεμούσαν. Όπως ανέλυσε «δεν επιτράπηκε η είσοδος σε όσους δεν ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν, έτσι πολλοί από αυτούς μπήκαν σε διαδικασία να ρυθμίσουν το χρέος τους».

 

Ενώ κάθε χρόνο το κάμπινγκ είχε έσοδα γύρω στις 60.000 -70.000 ευρώ, πέρσι έφτασαν στις 149.000 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος που η ΕΤΑΔ αποφάσισε να επενδύσει κάποια χρήματα και φέτος για τις εγκαταστάσεις, διαπιστώνοντας ότι υπάρχει ανταπόκριση και από τους κατασκηνωτές.

 

Το προφίλ των κατασκηνωτών

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος παρατήρησε πως για τους περισσότερους Βούλγαρους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, το κάμπινγκ είναι μια άγνωστη διαδικασία. Ενδεικτικό είναι μάλιστα όπως ανέφερε ότι» πολλοί από αυτούς ρωτούν αν έχουμε εμείς να τους νοικιάσουμε σκηνές ή τροχόσπιτα».

 

«Δειλά- δειλά» πάντως αυξάνονται οι κλήσεις, από Βουλγαρία και από Ρουμανία για πληροφορίες κρατήσεων υποστήριξε και επεσήμανε πως το κάμπινγκ του Φαναρίου αποτελεί πόλος έλξης κι έχει φιλοξενήσει κατασκηνωτές από όλο τον κόσμο, όπως για παράδειγμα η Νέα Ζηλανδία, σημαντικό ρόλο στο οποίο παίζουν και οι οδικές υποδομές όπως η Εγνατία Οδός, που επιτρέπουν την καλύτερη πρόσβαση επισκεπτών στην περιοχή.

 

Κατά την περσινή καλοκαιρινή περίοδο, έγιναν 75 κρατήσεις ετήσιων πακέτων ενώ με το οικονομικό ξεκαθάρισμα που επιχειρήθηκε απομακρύνθηκαν 10 τροχόσπιτα. Με το ανάλογο ενδιαφέρον κρατήσεων που εκδηλώθηκε φέτος, πρόκειται να καλυφθούν κι οι συγκεκριμένοι χώροι.

 

Πώς λειτουργεί το κάμπινγκ

 

Την υποστήριξη της λειτουργίας του κάμπινγκ Φαναρίου, αναλαμβάνει μετά από διαγωνισμό, η εταιρεία «Sharp Facility Management». Με την οριστικοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει η πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού που αποτελεί συμβατική υποχρέωση του αναδόχου.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, το κάμπινγκ διαθέτει και ναυαγοσωστική κάλυψη.

 

Με την ολοκλήρωση και των προσλήψεων, περίπου στις 5 Ιουνίου, ο χώρος θα είναι καθ’ όλα έτοιμος να υποδεχθεί επισκέπτες και τουρίστες.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.