Ολα ετοιμα για το καρναβαλικο τριημερο της Κομοτηνης

Νατάσα Λιβεριάδου: «Πάνω από 1.500 άτομα αναμένεται να συμμετέχουν στην παρέλαση του Σαββάτου»

Όλα έτοιμα για το καρναβαλικό τριήμερο εκδηλώσεων, που διοργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ σε συνεργασία με συλλόγους της πόλης. «Προετοιμαζόμαστε πάνω από ένα μήνα για αυτό το τριήμερο και πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά. Οργανωτικά είμαστε πανέτοιμοι» δήλωσε μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κ. Νατάσα Λιβεριάδου.

Η αρχή θα γίνει όπως θύμισε η κ. Λιβεριάδου, την Τσικνοπέμπτη 16 Φεβρουαρίου, το απόγευμα από τις 5.30-6.00 και έπειτα, όταν και στην Κεντρική πλατεία θα στηθεί ένα μεγάλο γλέντι. «5.000 σουβλάκια περιμένουν τους ενδιαφερόμενους να φάνε, να πιούνε το κρασάκι τους και να διασκεδάσουν και να χορέψουν με τους ήχους των Λαλιτάδων , αλλά και dj σε πιο καραναβαλικούς ήχους» επεσήμανε η κ. Λιβεριάδου, εξηγώντας πως πάνω από 20 σύλλογοι έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν.

Θα ακολουθήσει την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος Εβριτών και η Εβρίτη Ζυγιά με παραδοσιακή μουσική και σάτιρα, δίνοντας με αυτό τον τρόπο βήμα σε μια πιο παραδοσιακή έκφανση των αποκριών.

Το αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα γίνει το Σάββατο18 Φεβρουαρίου με την καρναβαλική παρέλαση που θα καταλήξει στο Kom on party.

«Πιστεύουμε ότι θα πάει εξαιρετικά καλά και φέτος. Μπροστάρηδες φυσικά εδώ είναι οι trelacademy, που η αγάπη τους για τις αποκριές είναι γνωστή» εξήγησε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, κάνοντας γνωστό πως αναμένεται να συμμετέχουν 25 με 30 σύλλογοι. «Αυτή τη στιγμή έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 25 σύλλογοι. Αυτό σημαίνει ότι πάνω από 1.500 άτομα θα συμμετέχουν στη φετινή παρέλαση μόνο από τους συλλόγους» σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Λιβεριάδου, σπεύδοντας να διευκρινίσει ότι «φυσικά μπορούν και όποιοι θέλουν μόνοι τους ή με την παρέα τους να συμμετέχουν στην παρέλαση».

Οι συμμετοχές στη φετινή παρέλαση, για άλλη μια χρονιά, δεν περιορίζονται μόνο στη Ροδόπη, αλλά όπως έκανε γνωστό η κ. Λιβεριάδου, αναμένονται επίσης σύλλογοι από Καβάλα, Χρυσούπολη, Ξάνθη και Φέρες, ενώ  πρόσκληση έχει αποσταλεί και στην άλλη πλευρά των συνόρων με τη Βουλγαρία, χωρίς ωστόσο ακόμα απόκριση.

«Ό,τι κάνουμε θεωρούμε ότι είναι αξιόλογο και καλούμε όλο τον κόσμο να συμμετέχει. Στόχος είναι να ξεσκάσουμε λίγο από την πραγματικότητα», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ, σπεύδοντας στη συνέχεια να προλάβει τυχόν αντιδράσεις που κατά το παρελθόν προήλθαν από τη γειτονική Ξάνθη, εξηγώντας πως «οι εκδηλώσεις μας έχουν τελείως διαφορετικό στυλ από την Ξάνθη. Μετά από δικές μας εκδηλώσεις, πολύ σύλλογοι της Ροδόπης θα συμμετέχουν και εκεί. Για όλους μας είναι καλό».

Ο προγραμματισμός των επόμενων εκδηλώσεων

Φυσικά ο προγραμματισμός των δράσεων της ΔΚΕΠΠΑΚ δεν σταματά εδώ. Επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το Φεστιβάλ Κιθάρας 19 έως 22 Απριλίου, τη δεύτερη βδομάδα του Πάσχα. «Ήδη είμαστε έτοιμοι για αυτό με τη συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, αλλά και κιθαριστών από τη Σερβία την Ισπανία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, πέρα από την Ελλάδα φυσικά» σημείωσε η κ. Λιβεριάδου. Ακολουθούν οι προετοιμασίες για τα Ελευθέρια, ενώ στο ενδιάμεσο διάστημα η ΔΚΕΠΠΑΚ ετοιμάζει και άλλες εκδηλώσεις, που δεν απαιτούν τόσο μεγάλη οργανωτική φροντίδα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.