Οικοτροφοι φοιτητες της Κομοτηνης διαμαρτυρονται για τις συνθηκες στις Εστιες

Πραγματοποίησαν κινητοποίηση και κατέθεσαν στην Πρυτανεία λίστα αιτημάτων

Φοιτητές από τις εστίες Κομοτηνής πραγματοποίησαν κινητοποίηση την Τετάρτη 30 Μαρτίου στην πρυτανεία του ΔΠΘ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις απαράδεκτες συνθήκες που συνεχίζουν να επικρατούν στις εστίες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μετέφεραν οι φοιτητές:

  • Εξαιτίας των σκουριασμένων σωληνώσεων, σε μερικά δωμάτια τρέχει καφέ νερό και οι φοιτητές αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο με εμφιαλωμένο νερό.
  • Σε πολλά δωμάτια δεν υπάρχει ζεστό νερό ή διακόπτεται η παροχή του κάθε τόσο που δε λειτουργούν τα boilers και κάνουν μπάνιο με νερό από βραστήρα ή ακόμη και με παγωμένο!
  • Μέσα στο χειμώνα, δε παρέχουν έγκαιρα θέρμανση αλλά μετά από μήνες, με όσα καλοριφέρ λειτουργούν για λίγες μόνο ώρες ενώ υπάρχουν και δωμάτια που δεν έχουν ούτε καλοριφέρ και τα παιδιά αναγκάζονται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να εξασφαλίσουν οι ίδιοι τη θέρμανση τους!
  • Όσο για το φαγητό της λέσχης, άψητο πολλές φορές, κακής ποιότητας. Έχουν υπάρξει περιστατικά τροφικών δηλητηριάσεων, ενώ μέσα στο φαγητό έχουν βρεθεί από ζωύφια και τρίχες… μέχρι και κομμάτι σίδερο!

Μπροστά σε όλα αυτά τα τραγικά περιστατικά, εν έτη 2022, «τονίζοντας το βασικό αίτιο της ελλιπούς χρηματοδότησης η οποία γίνεται όλο και λιγότερη χρόνο με το χρόνο με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που έχουν περάσει», οι εστιακοί φοιτητές απαιτούν:

– Να εξασφαλιστεί η θέρμανση και το ζεστό νερό σε όλα τα δωμάτια!

– Άμεση λύση για τη θέρμανση, παρέχοντας θερμαντικά σώματα

– Να αυξηθεί η ποσότητα και να καλυτερέψει η ποιότητα του φαγητού

– Να εξασφαλίζονται δωρεάν μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού μέχρι να εξασφαλιστεί πόσιμο νερό στις βρύσες των εστιών

– Να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης στα δωμάτια και στο χώρο της λέσχης, μιας και υπάρχουν δωμάτια που στάζουν νερό!

– Πύκνωση των δρομολογίων, ειδικά τις ώρες αιχμής.

Αυτά τα αιτήματα υπογεγραμμένα από πλήθος εστιακών φοιτητών, κατέθεσαν οι φοιτητές στη συνάντηση τους με τον Πρύτανη, ζητώντας άμεσα λύσεις για τη παροχή θερμαντικών σωμάτων σε όσα δωμάτια δεν υπάρχει θέρμανση και για τη παροχή μπουκαλιών εμφιαλωμένου νερού σε όλα τα δωμάτια! Ο Πρύτανης δεσμεύτηκε να απαντήσει την Τρίτη 5 Απριλίου στα αιτήματα των φοιτητών σε εκ νέου συνάντηση τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.