Οι υπεροχες δημιουργιες της κ. Γαληνης απο… εφημεριδες

Δημιουργεί καλάθια, τσάντες και άλλα είδη με πρώτη ύλη παλιές εφημερίδες

Υπάρχει ένα παλιό αγγλοσαξονικό απόφθεγμα ότι «οι εφημερίδες του σήμερα είναι το περιτύλιγμα ψαριών αύριο», όμως πλέον, μιας και έχει απαγορευτεί η χρήση των εφημερίδων ως περιτύλιγμα, μια συμπολίτισσά μας βρήκε μια δημιουργική λύση, για αυτές.

Εδώ και δύο χρόνια η κ. Γαλήνη Γκριντίνια δίνει νέα ζωή στις εφημερίδες, μετατρέποντάς της σε πρώτη ύλη για την δημιουργία πλεκτών καλαθιών και άλλων ειδών.

Από Εφημερίδες, σε ρολά και μετά πρώτη ύλη για τα καλάθια

Έτσι χρησιμοποιεί εφημερίδες, προτιμώντας τα περιθώριά τους ώστε να έχει άσπρη επιφάνεια, τα οποία τυλίγει προσεκτικά, ώστε να έχουν όλα το ίδιο μέγεθος, δημιουργώντας μικρά ρολά. Στη συνέχεια αυτά τα βάφει και τα περνάει με βερνίκι, ώστε να αποκτήσουν το ιδιαίτερο χρώμα, για τα πλέξει μετά τα καλάθια, τις τσάντες και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός του σπιτιού ή εκτός.

Μερικές φορές παίρνει ακόμα και παλιά αντικείμενα, που χρειάζονται επισκευή, και τα «ντύνει», δίνοντάς τους καινούρια ζωή.

Ένα μεγάλο αγχολυτικό

Η κ. Γαλήνη πήρε την ιδέα μέσα από το διαδίκτυο, και η καλλιτεχνική της φλέβα «δυνάμωσε» μέσα στην καραντίνα, όταν και ήταν υποχρεωμένη, όπως πολλοί από εμάς, να μείνει κλεισμένη στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για αυτό ξεκίνησε αυτή την μορφή χειροτεχνία, που την βοήθησε και να αντιμετωπίσει την ψυχολογική πίεση της καραντίνας, αλλά και να ασχοληθεί με κάτι το οποίο αγάπησε.

«Τρελαίνομαι να ασχολούμαι με αυτό όσο μπορώ» σημείωσε, τονίζοντας πως θέλει πολλή υπομονή για να γίνει έστω και ένα καλάθι, και φυσικά και πολύ χρόνο.

Για αυτό και πλέον όταν δεν βρίσκεται στη δουλειά, αλλά και όποτε βρίσκει ελεύθερο χρόνο, κάθεται στον χώρο που έχει δημιουργήσει σε ένα από τα δωμάτια του σπιτιού της, και ξεκινά να πλέκει ό,τι επιθυμεί, ανάλογα με την έμπνευση, αλλά και την εποχή.

«Δεν είναι δύσκολο, όποιος έχει όρεξη, μπορεί να το κάνει» τόνισε, και όταν ξεκίνησε, παίρνοντας την ιδέα από το διαδίκτυο, σκέφτηκε «αφού αυτοί μπορούν να το κάνουν, γιατί όχι και εγώ;». Στην αρχή ξεκίνησε δειλά, κάνοντας αρκετές προσπάθειες που δεν ήταν τόσο καλές, που όμως έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά της, και τα κρατά ακόμα σε περίοπτη θέση μέσα στο σπίτι.

Τονίζει δε πως η διαδικασία της δημιουργίας αποτελεί, πέρα από την ευχαρίστηση της δημιουργίας, και ένα μεγάλο αγχολυτικό, ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

Προχωρά σε διάφορα πλεχτά είδη

Τα καλάθια της όμως έχουν γίνει πλέον αρκετά δημοφιλή, από στόμα σε στόμα, και πλέον πολλοί είναι αυτοί που της ζητάνε καλάθια, αλλά και τσάντες, που επίσης έχει αρχίσει να φτιάχνει, και κυρίως τα δίνει ως δώρα.

Τα καλάθια της είναι διακοσμητικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν γλάστρες, σαν δοχεία, ενώ έχει φτιάξει ακόμα και ψωμιέρα.

Άλλωστε όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί φροντίζει να είναι οικολογικά και ασφαλή. Βέβαια δεν περιορίζεται στα καλάθια και τις τσάντες, και προσπαθεί πάντα να επεκτείνει τα αντικείμενα που φτιάχνει. Έτσι αυτή την περίοδο, έχει αρχίσει να σκέφτεται τη δημιουργία φωτιστικών, πάλι πλεχτών, που θέλουν βέβαια και μια διαφορετική προσέγγιση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.