Οι υγειονομικοι σε αναστολη της Ροδοπης για την προσαγωγη τους στο αστυνομικο μεγαρο κατα την επισκεψη Μητσοτακη

«Γίναμε προσωπικοί μάρτυρες της δημοκρατικής αντιμετώπισης των Ελλήνων πολιτών από την ηγεσία της χώρας μας»

Στο θέμα της προσαγωγής τους στο αστυνομικό μέγαρο Κομοτηνής, περιστατικό που συνέβη κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιοχή, αναφέρονται οι υγειονομικοί σε αναστολή του νομού.

Όπως σημειώνουν, «κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη στις 08/07/2022 στη περιοχή της Ροδόπης, γίναμε προσωπικοί μάρτυρες της δημοκρατικής αντιμετώπισης των ελλήνων πολιτών από την ηγεσία της χώρας μας».

Περιγράφοντας το περιστατικό παραθέτουν πως «στη πλατεία της πόλης και ενώ ήμασταν 6 άτομα όλοι υγειονομικοί  κάτω από ένα δέντρο, απέναντι από τη καφετέρια που θα συναγελάζονταν ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και η συνοδεία του με πολίτες της πόλης και θεωρητικά θα έκανε διάλογο μαζί τους, κάποιοι από εμάς καθήμενοι στο παγκάκι, εμφανίστηκαν όργανα αστυνομικά και ζήτησαν σε έντονο ύφος τις αστυνομικές μας ταυτότητες.

Σε ερώτηση τι κάναμε ακριβώς αφού ούτε ανοικτό είχαμε το πανό μας ούτε φωνάζαμε συνθήματα η απάντηση ήταν για εξακρίβωση στοιχείων. Ενώ μας ξέρουν όλους μας από τις αρχικές διαμαρτυρίες μας ποιος ήταν ο λόγος αυτής της κίνησης ποιόν θα ενοχλούσαμε; 

Τελικά σαν κακοποιούς και ενώ δεν έγινε σύλληψη μας μετακίνησαν με περιπολικά στο αστυνομικό μέγαρο. Εκεί παραμείναμε περίπου 1.30 ώρα ουσιαστικά φρουρούμενοι. Προς έκπληξη μας εμφανίστηκαν και άλλοι κάτοικοι Κομοτηνής, όπως ο δημοτικός σύμβουλος κ. Καλοδημίδης Πάρις που προσήχθη διότι έπαιρνε πλάνα με τους υγειονομικούς, καθώς και άλλοι δύο πολίτες της πόλης μας».

Οι υγειονομικοί σε αναστολή του νομού ευχαριστούν «πραγματικά όσους στάθηκαν δίπλα μας στην εξωπραγματική πραγματικότητα που ζήσαμε, αρχικά κάποιους δημοσιογράφους με αξιοπρέπεια σε όλη τη χώρα, αλλά και πολιτικούς της περιοχής μας που ενδιαφέρθηκαν άμεσα, να αποχωρήσουμε πιο γρήγορα και όχι στο τέλος της περιοδείας Μητσοτάκη, τον βουλευτή Κο Χαρίτου που μάλιστα με ερώτημα μαζί με άλλους 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν θέμα άμεσης επιστροφής μας στις εργασίες μας με δύο rapid tests. Επίσης ενδιαφέρθηκε για το θέμα μας και η Ελληνική Λύση και εξέδωσε μία ανακοίνωση τύπου που ζητά και αυτή την άμεση επιστροφή στην εργασία μας».

«Δεν υποχωρούμε, αν δεν δικαιωθούμε» τονίζουν με νόημα κλείνοντας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.