Οι υγειονομικοι φορεις της Ροδοπης για την νεα νομοθεσια περι χορηγησης αντιβιοτικων

«Είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στον περιορισμό της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών»

Η επιστημονική κοινότητα των υγειονομικών της Ροδόπης χαιρετίζει την εφαρμογή του Ν. 4675/2020, που πρόσφατα νομοθετήθηκε στη χώρα μας και ορίζει ότι η χορήγηση αντιβιοτικών γίνεται μόνο με φυλασσόμενη επί διετία, ηλεκτρονική ή σε εξαιρετικές περιπτώσεις χειρόγραφη ιατρική συνταγή, νομοθετική ρύθμιση που όπως υπογραμμίζει αποτελεί μια κατάκτηση όλων των επιστημόνων υγείας.

 

Όπως εξηγούν σε κοινή τους ανακοίνωση ο Ιατρικός, ο Οδοντιατρικός και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης, στη χώρα μας παρατηρείται υψηλή αντοχή των μικροβίων στα αντιβιοτικά, με καταγραφή πολλών θανάτων από πολυανθεκτικά στελέχη στα Νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Μάλιστα προς επίρρωση οι τρεις υγειονομικοί φορείς επικαλούνται πρόσφατη ανακοίνωσή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης των αντιβιοτικών, επισημαίνοντας τον κίνδυνο στη δημόσια υγεία από την αλόγιστη χρήση τους, που έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη ανθεκτικών μικροβίων.

 

«Γιατροί, Οδοντίατροι και Φαρμακοποιοί είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση του περιορισμού της αλόγιστης χρήσης των αντιβιοτικών και καλούμε τους πολίτες να βοηθήσουν και αυτοί από τη μεριά τους στον περιορισμό της χρήσης τους, μόνο εκεί που κρίνεται απαραίτητο, για το καλό όλων μας» ξεκαθαρίζουν κλείνοντας την κοινή ανακοίνωσή τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.