Οι «βετερανοι» πρωταγωνιστες Γιωργος Μαρκολεφας, Χαρης Μπιμπισιδης και Στεπαν Ματεοσιαν

Η αξία αυτής αλλά και αντίστοιχων εκδηλώσεων είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη, γεγονός που βίωσαν από κοντά όλοι όσοι παρευρέθησαν το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, είτε σε ρόλο κάποιου εκ των πολλών συντελεστών της όλης προσπάθειας είτε σε ρόλο θεατή. Μία εκδήλωση που υπενθύμισε σε πολλούς τις παλαιότερες εποχές του κατάμεστου κλειστού γυμναστηρίου, που το μπάσκετ και οι ομάδες της πόλης μας, λόγω και της πορείας τους, αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας και της κουλτούρας της πόλης μας και των κατοίκων της και δευτερευόντως γνώρισε ξανά σε όσους τείνουν να το ξεχάσουν την πολύπλευρη μαγεία του αθλητισμού και της κοινωνικής προσφοράς.
 
Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από τα λόγια των ίδιων των πρωταγωνιστών όπως αυτά κατεγράφησαν στον «ΠτΘ». 

Γιώργος Μαρκολέφας, ΓΑΣ Κομοτηνής «Σήμερα παίρνουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα που πρέπει να περάσει στην κοινωνία και να γίνεται πιο συχνά»

«Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και σε όλους όσους συμμετέχουν στην εν λόγω διοργάνωση. Μία εκδήλωση η οποία συνδέεται και με φιλανθρωπικό σκοπό. Ένα πολύ ισχυρό μήνυμα που πρέπει να περάσει στην κοινωνία και να γίνεται πιο συχνά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Μαρκολέφας από τον ΓΑΣ Κομοτηνής που αγωνίστηκε με την ομάδα των παλαιμάχων ευχόμενος τέλος τόσο ο ΓΑΣ όσο και οι υπόλοιπες ομάδες να έχουν μία συνεχώς ανοδική πορεία, φτάνοντας και ακόμα και ξεπερνώντας τις επιτυχίες του παρελθόντος. 

Χάρης Μπιμπισίδης, ΓΑΣ Κομοτηνής «Αποδεικνύεται ότι υπάρχει οργάνωση, όρεξη και θα πρέπει η προσπάθεια να συνεχιστεί»


Ο κ. Χάρης Μπιμπισίδης επίσης προερχόμενος από την ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνής δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος για την επιστροφή του στα γήπεδα της Κομοτηνής, στο γήπεδο που, όπως τόνισε, «έζησα μεγάλες στιγμές». Ο ίδιος ευχαρίστησε και τις τρεις ομάδες για την πρόσκληση αλλά και την όλη διοργάνωση, ευχόμενος «το 2016 να είναι μία μαγική χρονιά για όλες τις ομάδες της πόλης και σύντομα να βρεθούν στην Α’ Εθνική». Ερωτηθείς για τη φετινή πορεία των ομάδων της πόλης μας τόνισε πως «είναι σημαντικό να είναι δύο ομάδες στην Γ’ Εθνική, καθώς αποδεικνύεται ότι υπάρχει οργάνωση, όρεξη και αυτό που πρέπει είναι να συνεχίσουν την προσπάθεια να δώσουν ώθηση στα μικρά παιδιά, στις ακαδημίες, έτσι ώστε να αναδειχθούν τα ταλέντα τα οποία στο μέλλον θα στηρίξουν την αντρική ομάδα στο μέλλον. Αντίστοιχα θα πρέπει όλη η κοινωνία να στηρίξει τις ομάδες αυτές». 

Στεπάν Ματεοσιάν «Βλέπω με πολύ μεγάλη χαρά ότι νέα παιδιά έχουν όρεξη, σθένος και θάρρος να επαναφέρουν το μπάσκετ της πόλης μας στα επίπεδα του παρελθόντος»


Ο ίδιος δεν μπήκε στο παρκέ, ωστόσο, όπως άλλωστε πράττει εδώ και πολλά χρόνια, υπήρξε σιωπηλός υποστηρικτής της όλης εκδήλωσης από τον πάγκο. Ο λόγος για τον κ. Στεπάν Ματεοσιάν ο οποίος στις δηλώσεις του υπογράμμισε τη σημασία της συνεργασίας των ομάδων της πόλης μας. «Προσωπικά νοιώθω πολύ χαρούμενος γιατί αυτό ήταν το όνειρό μου. Πάντα πίστευα ότι η Κομοτηνή πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της γιατί έχει τις δυνατότητες να διακρίνεται στον χώρο του μπάσκετ πανελληνίως, όπως άλλωστε έχει δείξει και στο παρελθόν» είπε ο ίδιος για να τονίσει πως «αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα έχουμε πάρα πολύ καλά αποτελέσματα και στο μέλλον».
 
 Ο ίδιος κλείνει περίπου 50 χρόνια στο μπάσκετ, όπως δήλωσε, κάνοντας ειδική μνεία στον χώρο του κλειστού γυμναστηρίου όπου διεξήχθη ο αγώνας υπογραμμίζοντας πως «ο χώρος αυτός εγκαινιάστηκε πριν από 35 χρόνια και μέσα στο πέρασμα των χρόνων έχει δώσει πάρα πολλά».
 
«Εύχομαι και η νέα γενιά να μπορέσει να είναι τυχερή, να πάρει όσα πήραμε εμείς από το μπάσκετ ως αθλητές και ως άνθρωποι» τόνισε επισημαίνοντας πως ο μαζικός αθλητισμός είναι απαραίτητος για τα νέα παιδιά, καθώς τους δίνει πάρα πολλά εφόδια για τη ζωή τους, δίνοντας μάλιστα το παράδειγμα μπασκεμπολιστών οι οποίοι όπως τόνισε «χρωστάνε στον αθλητισμό ένα μεγάλο μέρος αυτού που είναι σήμερα».
 
Κλείνοντας ο κ.Ματεοσιάν ερωτηθείς για το πώς κρίνει ο ίδιος το μέλλον του μπάσκετ στην πόλη μας τόνισε πως αυτό μπορεί να φτάσει στα «μεγαλεία» του παρελθόντος «αρκεί να συνεργαστούμε όλοι και ευτυχώς βλέπω ότι νέα παιδιά που πρόσφατα εγκατέλειψαν την ενεργό δράση, έχουν όρεξη, σθένος και θάρρος να υλοποιήσουν αυτόν τον στόχο».

Οι χορηγοί της εκδήλωσης

Η εκδήλωση αυτή έγινε πραγματικότητα με τη στήριξη πρωτίστως όλων των συμπολιτών μας που έδωσαν το «παρών» αλλά και ανθρώπων και επιχειρήσεων που συνέδραμαν ηθικά και έμπρακτα για την υλοποίησή του.
 
 Ο λόγος για τους χορηγούς της εκδήλωσης το γυμναστήριο actionclub, τα Αστικά Κομοτηνής, τη Λέσχη Κομοτηναίων, τα τεχνικά έργα «Λεχούδης», την εταιρεία «Αγροεφόδια», τα καύσιμα – λιπαντικά «Πούλος» και την θέρμανση «ΕΚΟ Πεταλωτής», ενώ αναφορά θα πρέπει να γίνει και στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης που στηρίζουν εδώ και χρόνια τη δράση «Ο Άη Βασίλης άργησε μία μέρα» και φυσικά έδωσαν το «παρών» και στην εν λόγω εκδήλωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.