Οι συνταξιουχοι της Ροδοπης αντιδρουν στα νεα μετρα

Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη μπροστά από το ΙΚΑ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 μπροστά από το παράρτημα του ΙΚΑ στην Κομοτηνή καλούν τους συνταξιούχους του νομού η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ και το Σωματείο Συνταξιούχων Ροδόπης του ΟΑΕΕ. Αιτία της κινητοποίησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των δύο Σωματείων συνταξιούχων είναι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές υγείας του νομού αλλά και να νέα μέτρα που έρχονται να επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση που βιώνουν οι συνταξιούχοι σε όλη τη χώρα. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Παρ’ όλη την αύξηση των εισφορών για την υγεία, στον Νομό μας εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη έλλειψη γιατρών ειδικοτήτων τόσο στο ΠΕΔΥ, όσο και στον ΕΟΠΥΥ. Η δε κατάσταση στο Νοσοκομείο με τις ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι σε όλους μας γνωστές.
 
Η οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων μετά τις περικοπές στις συντάξεις (παλιές και νέες) συνεχώς χειροτερεύει με αποτέλεσμα να μην μπορούν ν’ απευθυνθούν σε εξωτερικούς γιατρούς ούτε πολλές φορές μπορούν να προμηθευτούν τα φάρμακα τους.
 
Φυσικά ακόμα χειρότερα είναι τα πράγματα, όταν χρειάζονται εξετάσεις, αφού πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη που έτσι κι αλλιώς δεν έχει πολλά. Ξέρουμε ότι από την σύνταξη περιμένουν άνεργα παιδιά κι εγγόνια.
 
Τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά , συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλου του λαού. Οι σημερινοί συνταξιούχοι θα οδηγηθούν στην μαζική φτώχεια ενώ τα παιδιά και τα εγγόνια ζουν γνωρίζοντας ότι προορίζονται να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα και να πάρουν μια σύνταξη προνοιακού χαρακτήρα εφόσον μπορέσουν να φτάσουν σ’ αυτή.
 
Ζητάμε
 
• Άμεσα προσλήψεις γιατρών στις ειδικότητες που λείπουν στο ΠΕΔΥ
• Δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα
• Προσλήψεις στον Νοσοκομείο ώστε να μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά
• Αποκλειστικά δημόσια υγεία – περίθαλψη»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.