Οι στερεες βασεις των προηγουμενων ετων και η προσηλωση στον στοχο το «κλειδι» της επιτυχιας για τις μαθητριες Γεωργια Σμαλη και Δημητρα Αντωνιου

Φροντιστήριο «ΤΟΥΛΑ ΣΑΡΡΗ»

Η πρώτη των πρώτων των φετινών υποψηφίων της θεωρητικής κατεύθυνσης στο νομό Ροδόπης ήταν μαθήτρια του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «ΤΟΥΛΑ ΣΑΡΡΗ». Γεγονός διόλου τυχαίο αν αναλογιστεί κανείς την εξειδικευμένη γνώση που προσφέρει κατά τα είκοσι τρία και πλέον χρόνια λειτουργίας του το φροντιστήριο της κ. Σαρρή σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. 

Γεωργία Σμάλη: Η πρώτη των πρώτων της Θεωρητικής κατεύθυνσης στην Ροδόπη 

Η Γεωργία Σμάλη κατέκτησε τον τίτλο της «πρωταθλήτριας» της θεωρητικής κατεύθυνσης στον νομό Ροδόπης, μίας και συγκέντρωσε 18.314 μόρια στο 1ο επιστημονικό πεδίο σχολών γράφοντας 20 στα Λατινικά και 18,7 στα Αρχαία Κατεύθυνσης.
 
Η είσοδος της στην πρώτη σχολή προτίμησής της, ήτοι την Ψυχολογία Θεσσαλονίκης αποτέλεσε για την ίδια το επιστέγασμα μίας δύσκολης και απαιτητικής χρονιάς, αυτής των πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και της αυστηρής προσήλωσής της, όπως τόνισε, στον στόχο της.
 
Ερωτηθείσα σχετικά με τους παράγοντες που οδήγησαν στην επίτευξη του στόχου της εξήγησε πως «το υπόβαθρο που είχα στα Αρχαία Ελληνικά από την Α’ Λυκείου έπαιξε σημαντικό ρόλο, ωστόσο από εκεί και πέρα καθοριστικά για το αποτέλεσμα ήταν το συστηματικό και οργανωμένο διάβασμα, δίχως υπερβολές».
 
Αυτή άλλωστε είναι και η συμβουλή της προς τους μελλοντικούς υποψηφίους που συνοψίζεται στο «ποιοτικό και ενσυνείδητο διάβασμα, που προϋποθέτει ειλικρίνεια και αυτογνωσία από την πλευρά του μαθητή, ψυχραιμία, τήρηση του οργανωμένου χρονοδιαγράμματος μελέτης και προσήλωση στον στόχο, όποιες και αν είναι οι δυσκολίες». «Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως η κατάκτηση της επιτυχίας απαιτεί πολλές θυσίες και δύναμη να ξεπερνά εύκολα ο μαθητής, -τρια την αποτυχία και τις δυσκολίες που εμφανίζονται» κατέληξε. 

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΔΠΘ για τη μελλοντική δικηγόρο Δήμητρα Αντωνίου 

Ψήφο εμπιστοσύνης στο ΔΠΘ και τον τόπο της έδωσε η Δήμητρα Αντωνίου, η οποία φαίνεται εκ του αποτελέσματος πως επέλεξε σωστά, καθώς πέρασε στην πρώτη της επιλογή, ήτοι τη Νομική Κομοτηνής, συγκεντρώνοντας 17.505 μόρια.
 
«Η Νομική αποτέλεσε την πρώτη μου επιλογή, καθώς θεωρώ πως η επιστήμη της Νομικής δίνει πολλές προοπτικές και ανοίγει νέους ορίζοντες εργασιακής απασχόλησης που ξεφεύγουν από το παραδοσιακό επάγγελμα του δικηγόρου» εξήγησε η ίδια μιλώντας για την επιλογή της, τονίζοντας πως αυτή θα αποτελέσει το πρώτο της πτυχίο, το οποίο σχεδιάζει να συνδυάσει έπειτα με το κατάλληλο μεταπτυχιακό, ώστε στο μέλλον να απασχοληθεί «σε νέους και πρωτοποριακούς τομείς εφαρμογής της νομικής επιστήμης, ίσως συνδυάζοντάς το με την κοινωνική εργασία». Όπως εξήγησε βέβαια η ίδια πρόκειται για κάποιες πρώτες σκέψεις, οι οποίες θα αποκτήσουν στέρεες βάσεις και μορφή κατά την διάρκεια των σπουδών της.
 
Η «προεργασία» κατά τα προηγούμενα χρόνια του Λυκείου, αποτέλεσε και για την ίδια το μυστικό της επιτυχίας της. «Με βοήθησε το γεγονός ότι έθεσα γερές βάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Λυκείου με προσήλωση στην προετοιμασία των μαθημάτων που συνδέονται με την κατεύθυνσή μου μελετώντας συστηματικά από την Α Λυκείου» σημείωσε η ίδια, τονίζοντας πως «δεν χρειάζεται υπερπροσπάθεια, αλλά οργάνωση και προσήλωση στο στόχο. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να αποκλίνουν από το οργανωμένο πρόγραμμά τους ούτε χρειάζεται να στερηθούν πολλά, παρά να διαθέτουν επιμονή και υπομονή μέχρι να έρθει η δικαίωση με την επιτυχία». 

Στο φροντιστήριο «ΤΟΥΛΑ ΣΑΡΡΗ» διδάσκουν οι Τούλα Σαρρή, Τάσος Σαρρής, Μεταξία Καδρούδη, Χριστίνα Τσετινέ: Αρχαία, Έκθεση, Ιστορία, Λατινικά, Λογοτεχνία, Μιχάλης Κωτσόπουλος:Μαθηματικά, Στέλλα Τζεβελεκίδου, Χρύσα Ευγενίδου: Φυσική – Χημεία, Χρύσανθος Νικολαΐδης: Πληροφορική (Α.Ε.Π.), Δημήτρης Θεμελίδης: Βιολογία, Αννίτα Δρίνη: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Α.Ο.Θ.)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.