Οι σκουπιδοτοποι… καλα κρατουν

Ο δρόμος παράλληλα στο ποτάμι κοντά στο Κόσμιο ακόμα ένα σημείο αυθαιρεσίας και αδιαφορίας

Οι σκουπιδότοποι που ανθούν πέριξ της Κομοτηνής, αποτελούν ένα γνωστό πρόβλημα το οποίο συνεχώς ανανεώνεται, παρά τις κατά καιρούς προσπάθειες των δήμων για καθαρισμό των χώρων.

Και αυτό γιατί, ενώ γίνεται ο καθαρισμός, σε λίγο καιρό κάποιοι συμπολίτες μας φροντίζουν ώστε να μην μείνει ο χώρος στη φυσική του κατάσταση, αλλά να τον συμπληρώσουν ακόμα μια φορά με σκουπίδια, μπάζα και ό,τι άλλο φανταστούν.

Έτσι και στον σκουπιδότοπο που βρίσκεται μεταξύ του Τρελοχείμαρρου, στο Κόσμιο, και της Εγνατίας, όπου  όπως μας πληροφόρησε αναγνώστης της εφημερίδας, παρά τους παλαιότερους καθαρισμούς, γεμίζει ξανά.

Αυτό όμως που μας τόνισε είναι πως όσοι τα πετούν, φαίνεται πως το κάνουν με την άνεσή τους, και χωρίς ιδιαίτερο φόβο αν θα πιαστούν. Μάλιστα σε παρατήρηση που έγινε σε έναν, που πετούσε πλαστικά στο χώρο, αυτός απάντησε απαξιωτικά, χωρίς να φαίνεται να έχει ιδιαίτερη ανησυχία για τις συνέπειες. Και αυτός φυσικά, παρατήρησε ο αναγνώστης μας, αλλά και άλλοι πριν από αυτόν, που συνέχισαν το «άθλημα» με ζέση, αφού δεν υπάρχουν συνέπειες.

Έτσι θα πετάξουν σε αυτούς τους χώρους τα μπάζα και τα σκουπίδια, μέχρι αυτοί να γεμίσουν, θα έρθει ο Δήμος να τα μαζέψει και αν διευθετήσει το χώρο, δίνοντας την ευκαιρία να αρχίσουν οι ίδιοι, ή άλλοι, την διαδικασία επαναγεμίσματός τους. Τι και αν αποτελούν εστίες μόλυνσης ή πυρκαγιών; Κάποιος άλλος θα λύσει το πρόβλημα. Και έτσι συνεχίζεται αυτός ο αέναος κύκλος, που ναι μεν θα σπάσει οριστικά μόνο με την αλλαγή κουλτούρας, αλλά δυστυχώς αυτή η κουλτούρα εδώ και δεκαετίες αλλάζει, για να παραμείνει ίδια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.