Οι Σαμαρειτες εκπαιδευονται

Πάνω από 100 Διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και ο πρόεδρος του Α. Αυγερινός, βρέθηκαν στην Κομοτηνή για εκπαίδευση σε απεγκλωβισμούς

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το Σάββατο 9 Απριλίου ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αντώνιος Αυγερινός, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες της εκπαιδευτικής διημερίδας με θέμα «Ημέρες Διάσωσης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού», με την συμμετοχή πάνω από 100 Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών από όλη τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι Μονάδες Έρευνας και Διάσωσης του Τομέα Σαμαρειτών- Διασωστών και Ναυαγοσωστών, εκπαιδεύτηκαν στον απεγκλωβισμό θυμάτων εμπλεκόμενων σε τροχαία, την ασφαλή είσοδο σε κλειστούς περιορισμένους χώρους με ειδικό εξομοιωτή CSE και την αντιμετώπιση όλων αυτών με τις αντίστοιχες ενέργειες Πρώτων Βοηθειών.

Ο Δρ. Αυγερινός τόνισε πως η εκπαιδευτική αυτή που οργάνωσαν τα Τμήματα Κομοτηνής και Ξάνθης, δείχνει τις δυνατότητες που έχουν οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που αποτελούν την κινητήρια δύναμή του.

Για αυτό και ήταν σημαντικό ότι στην εκπαίδευση συμμετείχαν πολλά νέα παιδιά, που τώρα ξεκινούν, και θα ενσωματωθούν στις τάξεις τους, αποτελώντας το αύριο του νέου σύγχρονου, ανθρωπιστικού και ενεργητικού Ερυθρού Σταυρού, άξιου συνεχιστή μιας παράδοσης 145 ετών.

Συνεχίζεται η στήριξη στην Ουκρανία

Ο Δρ. Αυγερινός επεσήμανε ακόμα ότι ο Ερυθρός Σταυρός δίνει το παρών και σε διεθνείς δράσεις, και τώρα στον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου οδεύει μέσα στην Οδησσό, μια πόλη με ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα, για να παραδώσει τις επόμενες μέρες πενήντα τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, και θα συνεχίσει να προσφέρει, ακόμα και μετά τον πόλεμο για την επανασύνδεση των οικογενειών που έχουν χωριστεί.

Σχολίασε αρνητικά πάντως πως σε αυτό τον πόλεμο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός στα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα, με κρούσεις σε αμάχους, αλλά και βασικές μονάδες παροχής πρώτων αναγκών, αλλά και υγειονομικές δομές.

Μάλιστα σημείωσε πως αυτό που τους απογοήτευσε είναι πως δεν υπήρξαν ασφαλείς διαδικασίες για τη δημιουργία ασφαλών ανθρωπιστικών διαδρόμων στη Μαριούπολη, με αποτέλεσμα να είναι η μόνη πόλη στην οποία δεν μπόρεσαν να προσφέρουν βοήθεια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.