Οι Ροδοπιτες e-αιμοδοτες στην λιστα των 30 πιο επιδραστικων νεων κατω των 30 του Forbes Greece

Ο Άγγελος Χουβαρδάς και ο Λέανδρος Κουρτίδης συμπεριλήφθηκαν στην λίστα των 30 νέων κάτω των 30 που διακρίνονται στο επιχειρείν, τις επιστήμες, την κοινωνική συνεισφορά, την καινοτομία και τον αθλητισμό για το 2024

Α.Χουβαρδάς: «Φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε παράδειγμα κυρίως για τους νέους, τόσο σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή τους για την αιμοδοσία, όσο και για την διεκδίκησή της ιδέας τους και του ονείρου τους»

Στην ελληνική λίστα των 30 πιο επιδραστικών νέων ηλικίας κάτω των 30 σε τομείς όπως το επιχειρείν, οι επιστήμες, η κοινωνική συνεισφορά, η καινοτομία και ο αθλητισμός για το 2024, του περιοδικού Forbes, βρίσκονται οι δύο συμπολίτες μας, Κομοτηναίοι, ιδρυτές της πλατφόρμας «e-αιμοδότες» Άγγελος Χουβαρδάς και Λέανδρος Κουρτίδης.

Η λίστα παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά από την ελληνική έκδοση του περιοδικού Forbes και το Forbesgreece.gr, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία μεταξύ άλλων του Υπουργού Παιδείας κ.Κυριάκου Πιερρακάκη, τον κ.Χρήστο Ταραντίλη, Εταίρο και Επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Διοίκησης και Δημοσίου, EY Ελλάδος, επιδραστικές προσωπικότητες της χώρας μας που είχαν συμπεριληφθεί στις λίστες του “Forbes 30 under 30 Greece” τα προηγούμενα έτη, καθώς και διαχειριστές κεφαλαίων και χρηματοδότες, γιορτάζοντας την καινοτομία όπως αυτή εκφράζεται από τη νέα γενιά Ελλήνων και Ελληνίδων.

Ανάμεσά τους και οι «δικοί μας» e-αιμοδότες, που όπως εξήγησε ο κ.Χουβαρδάς μιλώντας το πρωί της Τετάρτης, 8 Νοεμβρίου στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ξεκίνησε ως ένα μαθητικό project στην ακριτική Θράκη και μετεξελίχθηκε σε μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, που έχει ως στόχο την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας στην Ελλάδα.

Μιλώντας για τη διάκριση αυτή, ο ίδιος έκανε λόγο για μία τεράστια τιμή, καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο κ.Κουρτίδης, 19 και 18 ετών αντίστοιχα, κατάφεραν να βρίσκονται ανάμεσα σε καταξιωμένους νέους Έλληνες και Ελληνίδες, που ήδη διακρίνονται στον τομέα της δραστηριοποίησής τους.

«Είναι τεράστια τιμή για εμάς και φιλοδοξούμε να αποτελέσουμε ένα παράδειγμα για την κοινωνία και κυρίως για όλους τους νέους, τόσο σε ό,τι αφορά την ενημέρωσή τους για την αιμοδοσία και τον εθελοντισμό, όσο και για την διεκδίκησή της ιδέας τους και του ονείρου τους ακόμα και από τα μαθητικά ή φοιτητικά τους έδρανα» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως «οι e-αιμοδότες αποτέλεσαν για εμάς ένα μεγάλο όνειρο, το οποίο χτίσαμε με πολύ κόπο και μεράκι και την εξελίσσουμε κάθε μέρα».

Σήμερα η εφαρμογή αριθμεί 22 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, αριθμός ο οποίος αυξάνεται συνεχώς, και καταγράφει όλες τις έκτακτες ανάγκες αιμοδοσίας και τις προγραμματισμένες, αποτελώντας έναν δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ πολιτών και δομών αιμοδοσίας. Ο στόχος της λειτουργίας της δεν είναι άλλος από την άμεση ενημέρωση των πολιτών αλλά και την ευαισθητοποίησή τους για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών αντίστοιχα.

Περισσότερες του μισού εκατομμυρίου οι επισκέψεις στην εφαρμογή

Ερωτηθείς για την εξέλιξη και την αναγνώριση της εφαρμογής στον χρόνο, ο κ.Χουβαρδάς εξήγησε ότι ήταν μη αναμενόμενη. «Η συγκεκριμένη βράβευση είναι η 10η που έχουμε λάβει σε διάστημα μικρότερο των τριών ετών. Δεν περιμέναμε ποτέ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε έναν τόσο καθοριστικό ρόλο στην κοινωνία εξυπηρετώντας τις ανάγκες τόσων νοσοκομείων πανελλαδικά» ανέφερε εξιστορώντας πως αυτή δημιουργήθηκε εν μέσω κορωνοϊού για τις ανάγκες του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής.

Σήμερα οι επισκέψεις όπως τόνισε έχουν ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο, ενώ πολύ κοντά στις «καρδιές» τους κρατούν τα όσα έλαβαν χώρα μετά την τραγωδία των Τεμπών, όπου όπως εξήγησε η εφαρμογή έπαιξε πολύ καθοριστικό ρόλο την ενημέρωση του κοινού, με πληροφορίες για περισσότερες από 99 υπηρεσίες αιμοδοσίας.

Μιλώντας για την διάκριση αυτή ο κ.Χουβαρδάς θέλησε να αναφερθεί στην ομάδα των e-αιμοδοτών, τονίζοντας πως πάνω απ’ όλα είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από αυτήν. Σήμερα υπάρχει όπως έκανε γνωστό μια ομάδα δέκα ανθρώπων που εργάζεται καθημερινά, με στόχο πέραν της αύξησης του αριθμού των αιμοδοτών και του αριθμού των νοσοκομείων που εντάσσονται στην πλατφόρμα,

προσπαθούν να συμβάλουν στην συνολική υγεία και ευημερία της τοπικής κοινωνίας, ιδιαίτερα στην Κομοτηνή. Προωθώντας όπως εξήγησε «τις αξίες της συμπόνοιας και της ανιδιοτέλειας και λειτουργώντας ως ένα παράδειγμα ενθάρρυνσης των νέων να συμμετέχουν στην αιμοδοσία αλλά και στη δημιουργία μιας κουλτούρας προσφοράς και ευαισθητοποίησης, η οποία θα έχει ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία».

Βασικός στόχος η επέκταση της εφαρμογής σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας

Ερωτηθείς για την συνάντησή τους και με τον κ.Πιερρακάκη στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο ίδιος έκανε λόγο για μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση, υπενθυμίζοντας ότι επί υπουργίας του ιδίου στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης η εφαρμογή εντάχθηκε υπό την αιγίδα του, για να γνωστοποιήσει πως συζητήθηκαν και οι πιθανοί τρόποι εξάπλωσης της σε όλη την Ελλάδα. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως έκανε γνωστό, αναμένεται να έχουν και σχετική συνάντηση εργασίας, όπως και με τον υφυπουργό Υγείας κ.Μάριο Θεμιστοκλέους το αμέσως επόμενο διάστημα.

Κλείνοντας ο κ.Χουβαρδάς εξήγησε πως σε κάθε συνάντηση και εκδήλωση που συμμετέχουν κερδίζουν από τις απόψεις και τις ιδέες των συνομιλητών τους, ενώ αναφέρθηκε και στην ανέγερση του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής με την ολοκλήρωση της οποίας όπως τόνισε «ευελπιστούμε πως θα υπάρξει μια ραγδαία εξέλιξη της εφαρμογής κυρίως ως προς την επέκτασή της σε όλη την χώρα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.