Οι πρωτοι αποφοιτοι του Μεταπτυχιακου για την Τοπικη Αυτοδιοικηση στην Κομοτηνη

21 απόφοιτοι ορκίστηκαν τη Δευτέρα

Οι πρώτοι 21 απόφοιτοι του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Τοπική Ανάπτυξη ορκίστηκαν την Δευτέρα 27 Μαρτίου στην Κομοτηνή, παρουσία του Πρόεδρου της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτριου Καλογερόπουλου και του Προέδρου του Τμήματος Oικονομικών Επιστημών κ. Ευάγγελου Δρυμπέτα.
 

Πρόκειται για τους πρώτους αποφοίτους του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού, το οποίο οργανώνουν από κοινού η ΕΕΤΑΑ σε συνεργασία με τη σύμπραξη των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου (Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων), Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών), Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών) και Πανεπιστήμιου Πειραιώς (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων).
 

Αποστολή του μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η αναβάθμιση των προσόντων του ανθρώπινου δυναμικού που δραστηριοποιείται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τοπικής Ανάπτυξης, ενώ στόχος του είναι η μετεκπαίδευση και εξειδίκευση επιστημόνων, με έμφαση σε εργαζόμενους σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σε φορείς Περιφερειακής και Τοπικής Ανάπτυξης, στις κατευθύνσεις του προγραμματισμού, της οικονομικής λειτουργίας και της κοινωνικής πολιτικής.
 

Συνολικά 80 άτομα θα πάρουν το πτυχίο τους στις διάφορες σχολές φέτος, ενώ το πρόγραμμα συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον από τους εργαζόμενους στους διάφορους φορείς, με τις αιτήσεις να ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό των συμμετεχόντων.
 
Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ εξέφρασε τη χαρά του για την ορκωμοσία, σημειώνοντας πως θεωρούν ευθύνη τους, αυτές οι κοινότητες που δημιούργησαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και τη Κομοτηνή να μη χαθούν, για αυτό και η ΕΕΤΑΑ έχει ήδη προγραμματίσει μία δέσμη δράσεων, με στόχο η μεταξύ τους επικοινωνία να συνεχιστεί, στο πλαίσιο μιας λειτουργικής δικτύωσης και συνεχιζόμενης αναβάθμισης της γνώσης και της πληροφόρησής τους.
 

Από την πλευρά του ο κ. Δρυμπέτας τόνισε πως το μεταπτυχιακό αυτό ήταν στο ξεκίνημά του ένα πείραμα, δημιουργώντας ένα χώρο που ενώνει στην πραγματικότητα την πράξη με την επιστήμη.
 
Τον όρκο ανέγνωσε ο πρωτεύσας κ. Ηλίας Κρασούλης, ενώ τους απόφοιτους αγκάλιασαν με θέρμη οι οικογένειές τους που τους καμάρωναν στο αμφιθέατρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.