Οι προοπτικες ενος νεου Οικονομολογου

Την πρώτη της εκδήλωση για τη νέα χρονιά πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, η ΔΑΠ –ΝΔΦΚ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνής, στη 13:00 το μεσημέρι , στο αμφιθέατρο Δ’ της Νέας Νομικής, με θέμα «Πτυχίο: Η επόμενη μέρα “Οι προοπτικές ενός νέου Οικονομολόγου”».

 

Ομιλητές αυτής της πρώτης εκδήλωσης από ένα σύνολο εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσει η ΔΑΠ –ΝΔΦΚ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ.Ευάγγελος Δρυμπέτας και ο αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος κ. Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου.

 

Μιλώντας στον «ΠτΘ» τα μέλη της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ κ.κ. Κωνσταντίνος Κασαράκης και Παναγιώτης Πατσέας, μίλησαν για την εκδήλωση, ενώ κατέθεσαν και τις απόψεις τους σχετικά με το μέλλον και τις προοπτικές του κλάδου τους.

 

Κωνσταντίνος Κασαράκης «Η κρίση έχει δημιουργήσει καινούργιες αντιλήψεις και δεδομένα για όλους μας, που στην περίπτωση των οικονομολόγων δεν είναι αρνητικά»

 

Ο κ.Κασαράκης στάθηκε στις προοπτικές που ανοίγονται στους αποφοίτους της σχολής μετά το πέρας των σπουδών τους, υπογραμμίζοντας πως στην εποχή της οικονομικής κρίσης οι οικονομολόγοι είναι χρήσιμοι. «Ζούμε σε μία εποχή ανακεφαλαίωσης των πραγμάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά, «η κρίση έχει δημιουργήσει καινούργιες αντιλήψεις και δεδομένα για όλους μας, δεδομένα που θα επηρεάσουν τη ζωή, τη δουλειά και την καθημερινότητά μας, και τα οποία στην περίπτωση των οικονομολόγων δεν είναι αρνητικά».

 

Η εκδήλωση αυτή σύμφωνα με τον ίδιο γίνεται για να δουν οι νέοι φοιτητές που επέλεξαν τη συγκεκριμένη σχολή, τι μπορούν να καταφέρουν στον επαγγελματικό τους χώρο, όλες τις δυνατότητες που θα έχουν μετά και την απόκτηση του πτυχίου τους, ενώ όπως τόνισε «στόχος μας είναι αυτοί να ανοίξουν τους ορίζοντές τους, να δουν όλες τις λύσεις που αφορούν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση και να γίνει κατανοητό πως ακόμα και σήμερα, εν μέσω οικονομικής κρίσης, οι οικονομολόγοι μπορούν να βρουν δουλειά».

 

Παναγιώτης Πατσέας «Στόχος μας να επαναφέρουμε το ενδιαφέρον του φοιτητή για το πανεπιστήμιο και τις σπουδές του»

 

Προς την κατεύθυνση αυτή η ΔΑΠ –ΝΔΦΚ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κάλεσε ως ομιλητές τους κ.κ. Δρυμπέτα και Αξαρλόγλου, οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Παναγιώτη Πατσέα, θα καταθέσουν στοχευμένες προτάσεις και ιδέες, σύμφωνα με τη δική τους προσωπική εμπειρία αλλά και σταδιοδρομία.

 

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ετοιμάζει ένα σύνολο εκδηλώσεων που στοχεύουν στην ενημέρωση των φοιτητών του τμήματος πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την Σχολή, δίνοντας όπως υπογράμμισε ο κ. Πατσέας «κίνητρα ώστε να ασχοληθούν περαιτέρω με ζητήματα που τους αφορούν όπως για παράδειγμα αυτό της επαγγελματικής τους αποκατάστασης». «Μέσω των εκδηλώσεων αυτών αλλά και μία σειρά άλλων δράσεων στοχεύουμε να επαναφέρουμε το ενδιαφέρον του φοιτητή για το πανεπιστήμιο και τις σπουδές του» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

«Το Υπουργείο βλέπει και αναγνωρίζει το έργο που συντελείται στο ΔΠΘ»

 

Ερωτηθείς σχετικά με την επιβαρυμένη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στη φοιτητική κοινότητα του Δημοκριτείου στην πόλη μας, με τις συνεχείς καταλήψεις και τα ζητήματα που αφορούν στη σίτιση, στέγαση και μετακίνηση των φοιτητών, γενικότερα στα θέματα φοιτητικής μέριμνας, οι δύο φοιτητές δήλωσαν ικανοποιημένη από το επίπεδο των παροχών που απολαμβάνουν, φέροντας το παράδειγμα της δωρεάν μεταφοράς από και προς την πανεπιστημιούπολη, το οποίο όπως τόνισαν αποτελεί μοναδικό παράδειγμα σε όλη τη χώρα. Επίσης έκαναν λόγο για ένα ικανοποιητικό επίπεδο εγκαταστάσεων αλλά και εκπαιδευτικού προσωπικού, επαναλαμβάνοντας τα όσα ειπώθηκαν κατά τη διαδικασία υποδοχής των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος, πως «από τη στιγμή που αυξάνονται τα μέλη ΔΕΠ της σχολής, σημαίνει ότι το Υπουργείο βλέπει και αναγνωρίζει το έργο που συντελείται στο ΔΠΘ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.