Οι οικονομολογοι ενα απο τα επαγγελματα που πληττονται λιγοτερο απο την κριση

Με τις επαγγελματικές προοπτικές ενός νέου οικονομολόγου άνοιξε η φετινή χρονιά εκδηλώσεων για τη ΔΑΠ –ΝΔΦΚ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η πρώτη από μία σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν την ενημέρωση των φοιτητών αλλά και την εγρήγορσή τους, ως τρόπου καταπολέμησης της απάθειας που επιδεικνύει πλέον το φοιτητικό κίνημα εν συνόλω για τα του πανεπιστημίου.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο αμφιθέατρο Δ’ της Νέας Νομικής, με ομιλητές τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών κ.Ευάγγελο Δρυμπέτα και τον αναπληρωτή καθηγητή του Τμήματος κ. Κωνσταντίνο Αξαρλόγλου.

 

Μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ κ. Νίκος Πατσέας υπογράμμισε τον ρόλο που επιθυμούν να παίξουν οι εκδηλώσεις αυτές στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και της επαγρύπνησης του φοιτητικού κινήματος, τονίζοντας πως «η συμμετοχή όλων κρίνεται πλέον απαραίτητη για την επίτευξη του πανεπιστημίου που μας αξίζει».

 

Ο κ. Πατσέας ερωτηθείς σχετικά με το θέμα της εκδήλωσης και τις προοπτικές που υπάρχουν για τον κλάδο τον οικονομολόγων τόνισε πως είναι ένας από τους κλάδους που θίγονται το λιγότερο από την κρίση, με αρκετές προοπτικές και επιλογές να βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι.

 

Ευάγγελος Δρυμπέτας «Στη σημερινή Ελλάδα οι οικονομολόγοι που θα τελειώσουν τις σπουδές τους με ένα καλό πακέτο γνώσεων, δεν θα έχουν λύσει το πρόβλημά τους αλλά τουλάχιστον θα έχουν ένα πλεονέκτημα για να μπορέσουν να το λύσουν»

 

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του τμήματος και ένας εκ των ομιλητών της εκδήλωσης κ.Ευάγγελος Δρυμπέτας επεσήμανε πως προοπτικές υπάρχουν πάντα, απλά τα πράγματα σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολα σε σχέση με το παρελθόν, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, σημαίνει πως «οι απόφοιτοι πλέον των πανεπιστημίων πρέπει να είναι πολύ πιο έτοιμοι, με καλύτερο επίπεδο γνώσεων, ένα πακέτο γνώσεων αποτελεσματικό, ικανό να τους δώσει τις καλύτερες προοποτικές για ανεύρεση εργασίας ή για να συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές σπουδές τους».

«Στην Ελλάδα του 2014, όπου τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους», ανέφερε, «νομίζω πως οι οικονομολόγοι που θα τελειώσουν τις σπουδές τους με ένα καλό πακέτο γνώσεων, δεν θα έχουν λύσει το πρόβλημά τους αλλά τουλάχιστον θα έχουν ένα πλεονέκτημα για να μπορέσουν να το λύσουν».

 

Το επόμενο διάστημα τα άμεσα σχέδια της ΔΑΠ –ΝΔΦΚ περιλαμβάνουν τη διοργάνωση ενός λογιστικού σεμιναρίου με τη συμμετοχή τόσο καθηγητών του τμήματος όσο και ιδιωτών επαγγελματιών, αλλά και εκδηλώσεις σχετικά με το χρηματιστήριο και επιτυχημένα παραδείγματα εταιρειών, με στόχο πάντα την προσέλκυση των φοιτητών και τη συμμετοχή τους στην αναβάθμιση των πανεπιστημιακών πραγμάτων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.