Οι νεοι «ανακρινουν» τους βουλευτες της Ροδοπης

Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ απαντούν σε ερωτήσεις νέων στο πρώτο debate cafe που διοργανώνει το Europe Direct

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης/ Εθνική Μονάδα Συντονισμού του Προγράμματος Erasmus+ για τον τομέα Νεολαία, το Δίκτυο Eurodesk και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, διοργανώνουν στο πλαίσιο του δομημένου διαλόγου, το Σάββατο 25 Απριλίου 2015 και ώρα 12:30 στη Λέσχη Κομοτηναίων το πρώτο debate cafe με νέους και τους τρεις Βουλευτές Ροδόπης, τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη (Ν.Δ.) και τους Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ).
 
Σκοπός της συνάντησης αυτής είναι να πραγματοποιηθεί ένας ανοιχτός και ουσιαστικός διάλογος πάνω σε θέματα μείζονος ενδιαφέροντος μεταξύ των βουλευτών και των νέων. Την ομάδα των νέων θα αποτελέσουν μαθητές, φοιτητές, εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων, νέοι από τη μειονότητα και την αρμένικη κοινότητα, ώστε να κατατεθούν οι προτάσεις, οι απόψεις και οι προβληματισμοί τους.  

Οι ενότητες του Debate

Οι ίδιοι οι νέοι μάλιστα πρότειναν και τις θεματικές ενότητες στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθεί ο εν λόγω διάλογος. Οι ενότητες αυτές είναι:
 
• το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στο Ν. Ροδόπης και ποιο νέο αναπτυξιακό μοντέλο προτάσσεται ώστε αυτή να αντιμετωπιστεί
 
• η σημασία της Παιδείας του Πολιτισμού και του Αθλητισμού για την αναβάθμιση της περιοχής (Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η προοπτική παραμονής των φοιτητών και μετά τις σπουδές τους, Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, χώροι άθλησης κτλ)
 
• τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του Διαπολιτισμικού χαρακτήρα της περιοχής, αλλά και το μοντέλο που προτάσσεται

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.