Οι μεγαλες ελλειψεις προσωπικου ταλανιζουν τους αστυνομικους της Ροδοπης

Παρέμβαση ενόψει μεταθέσεων ζήτησε η Στ. Τζατζανά από τον Ν. Τσαλικίδη

Απογευματινές ώρες της Πέμπτης 5 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης (ΕΑΥΡ) κ. Σταυρούλας Τζατζανά με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ροδόπης κ. Νικόλαο Τσαλικίδη, στο γραφείο του στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Π.Ε. Ροδόπης.

Αφού ανταλλάχτηκαν ευχές για μια καλή και δημιουργική νέα  χρονιά, με  υγεία, ευημερία, ειρήνη και ασφάλεια, ακολούθησε ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Ροδόπης και αφορούν στην άμεση ανάγκη εφοδιασμού με σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και οχήματα, καθώς επίσης στην ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών για τη στέγαση και λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών στο κτίριο που έχει ήδη ανευρεθεί.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά στα σοβαρά προβλήματα αστυνομικής φύσεως, τα οποία δημιουργούνται στο Νομό μας εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης αστυνομικού προσωπικού, καθώς υπάρχουν 95 κενές θέσεις χαμηλόβαθμων αστυνομικών στη Δ.Α. Ροδόπης.

Από πλευρά της ΕΑΥΡ τονίστηκε ότι,  παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των αστυνομικών  που υπηρετούμε στη Ροδόπη, οι 95 κενές οργανικές θέσεις που υφίστανται στη Δ.Α. Ροδόπης σε συνάρτηση με τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης που παρουσιάζει εκ των πραγμάτων ο νομός μας, καθιστούν  αδύνατο να αντιμετωπιστεί επαρκώς η ολοένα αυξανόμενη εγκληματικότητα  και να διασφαλιστεί η δημόσια και κρατική ασφάλεια του τόπου μας.

Ζητήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη η συνδρομή του στον αγώνα για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης και η από πλευράς του ανάδειξη του αιτήματος με άμεση παρέμβασή του στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ενόψει του επικείμενου Συμβουλίου Τακτικών Μεταθέσεων έτους 2023  το οποίο θα συνεδριάσει  εντός του τρέχοντος μηνός και θα προκηρύξει τον αριθμό των κενών οργανικών θέσεων που θα καλυφθούν σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας της Επικράτειας.

Από πλευράς του ο κ. Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε: «Με την ευκαιρία της συναντήσεως μας,  θα ήθελα να εξάρω τον σημαντικό ρόλο και την ισχυρή παρουσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης στον τόπο μας και να συγχαρώ την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τις συντονισμένες ενέργειες ,τη μεγάλη και έγκαιρη δράση τους μέσω της οποίας  συντελούν αποτελεσματικά στην ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, γεγονός που μας βρίσκει αρωγούς σε κάθε προσπάθεια τους η οποία αξίζει και να συνεχιστεί. Τα ζητήματα ασφάλειας και ακεραιότητας του πολίτη είναι πρωτεύουσας σημασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης. Κατά συνέπεια συμφωνώντας απόλυτα ότι η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων της Δ.Α. Ροδόπης είναι αναγκαιότητα και από πλευράς μου θα εκδηλώσω άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες και παρεμβάσεις προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να ικανοποιηθεί αυτό το καθόλα δίκαιο αίτημά σας».

Η κ. Τζατζανά ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για το γεγονός ότι «αδιάλειπτα στέκεται  αρωγός και υποστηρικτής στον αγώνα μας για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε οι υπηρετούντες στο νομό Ροδόπης αστυνομικοί».   

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.