Οι μαθητικοι θεατρικοι ομιλοι του 1ου και 4ου Γυμνασιου Κομοτηνης στο Βουκουρεστι

Παρουσίασαν στο εκεί Ελληνικό Σχολείο «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Ο  θεατρικός όμιλος του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής σε συνεργασία με το θεατρικό όμιλο του 4ου Γυμνασίου Κομοτηνής  παρουσίασε τη θεατρική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» του συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη στο Ελληνικό σχολείο Βουκουρεστίου «Αθηνά».

Όπως εξήγησαν οι υπεύθυνες καθηγήτριες των θεατρικών ομάδων των δύο σχολείων «το έργο κρίθηκε κατάλληλο για μαθητές,  διότι πραγματεύεται την ελληνική ιστορία στο διάβα των αιώνων: Αρχαιότητα- Βυζάντιο- Νέος Ελληνισμός  με όλα τα ελαττώματα της φυλής μας, αλλά και με το διαχρονικό μήνυμα ότι αυτή η φυλή δεν ζει χωρίς την ελευθερία. Το έτος  2022, ανακηρύχτηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως “έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη”.  Τιμώντας λοιπόν και εμείς τον μεγάλο Ακαδημαϊκό Δραματουργό αλλά και τις δύο επετείους των 200 χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και των 100 χρόνων της Μικρασιατικής Καταστροφής, αποδεχτήκαμε  πρόσκληση από το Ελληνικό Σχολείο Βουκουρεστίου  και  εκπροσωπήσαμε  τα σχολεία μας αλλά και την πόλη μας  συμμετέχοντας στην εορταστική εκδήλωση του Ελληνικού σχολείου  για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Να σημειωθεί ότι η αποστολή από την Κομοτηνή επισκέφτηκε ανήμερα του Ευαγγελισμού τον πανηγυρίζοντα  Ελληνοορθόδοξο  Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου  και το Πατριαρχείο Ρουμανίας.  Τις υπόλοιπες ημέρες Μουσεία και Μνημεία στο Βουκουρέστι όπως στο πάρκο Herastrau  το όμορφο Μουσείο του χωριού , την Αψίδα του Θριάμβου του Βουκουρεστίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Grigore Antipa,την πλατεία της Επανάστασης, το παλάτι του λαού (Κοινοβούλιο) ,την παλαιά πόλη. Στη Σινάια το πανέμορφο Πέλες (Παλάτι του Βασιλιά Καρόλου) ,στο Μπράν στα Καρπάθια όρη το κάστρο του θρυλικού Κόμη Δράκουλα και το γραφικότατο  Μπρασόβ.

Τους μαθητές συνόδευαν   οι υπεύθυνες καθηγήτριες της θεατρικής ομάδας: κ. Ελένη Μαργαρίτη, κ. Κυριακή Αλεξανδρίδου από το 1ο Γυμνάσιο και κ. Άννα Σαλπιγγίδου και κ. Ευγενία Σοβατζίδου από το 4ο Γυμνάσιο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.