Οι μαθητες του 8ου Νηπιαγωγειου Κομοτηνης γνωριζονται με τον σκυλο

Μια πρωτότυπη εκπαιδευτική εκδρομή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

Μία πρωτότυπη εκπαιδευτική εκδρομή πρόκειται να πραγματοποιήσουν οι μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015, στο Πάρκο Εκπαίδευσης Σκύλων  Doggy Park Sports Center (Εθνάρχου Μακαρίου 16 Γ).
 
Οι νηπιαγωγοί του 8ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής  θέλοντας να φέρουν τους μαθητές τους πιο κοντά στα ζώα, επέλεξαν να τους γνωρίσουν το σκύλο ως το πιο καλό και πιστό φίλο του ανθρώπου.
 
Το Doggy Park Sports Center αγκάλιασε αυτή την πρωτοβουλία και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου διοργάνωσε μια μέρα ποικίλων δραστηριοτήτων όπου σαράντα περίπου παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν διάφορες ράτσες φιλικών σκύλων, θα μάθουν πως μπορούν να τα πλησιάζουν, να τα φροντίζουν, να τα επιβραβεύουν,  να τα κοινωνικοποιούν και να παίζουν μαζί τους.  
 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία από τον εκπαιδευτή Θεμιστοκλή Ορκώπουλο για τις συμπεριφορές και τις ανάγκες του σκύλου, επίδειξη πάνω στην υπακοή και την κοινωνικοποίηση του σκύλου, γνωριμία με τον κυναθλητισμό, ένα άθλημα ευρέως διαδεδομένο στο εξωτερικό. Το άθλημα που θα δουν οι μικροί μαθητές θα είναι το agility και περιλαμβάνει στίβο εμποδίων, άλμα σε μήκος, ύψος, μήκος, ρόδα, τραμπάλα, σλάλομ κ.α.,  ενώ θα ακολουθήσει πρακτική άσκηση.
 
Στο τέλος της ημέρας θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.