Οι μαθητες του 5ου Νηπιαγωγειου απαντουν στον ρατσισμο

Στην ιστοσελίδα της Παιδικής Πινακοθήκης της Ελλάδος αναρτήθηκαν οι ζωγραφιές τους

Τις πολύχρωμες ζωγραφιές των μαθητών του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα της η Παιδική Πινακοθήκη της Ελλάδος, δίνοντας τους τον τίτλο των «Χρυσών Μικρών Καλλιτεχνών».
 
Πρόκειται για ζωγραφιές που δημιούργησαν οι μαθητές στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος του νηπιαγωγείου, και ως προς τη θεματολογία τους αφορούν τον πόλεμο και την ειρήνη, τις 4 εποχές καθώς και την αγάπη. Στην ίδια ανάρτηση η Παιδική Πινακοθήκη δημοσίευσε και το βίντεο με τίτλο «Το τραγούδι του Κλόουν»  που δημιούργησαν επίσης οι μαθητές του σχολείου στο πλαίσιο των αποκριάτικων εκδηλώσεών τους, για τα προσφυγόπουλα, με στόχο όπως αναφέρετε «να μάθουμε την αποδοχή και την αγάπη στον συνάνθρωπο, όπως γίνεται και σε κάθε δραστηριότητα». Άλλωστε το βίντεο τελειώνει με ένα απόσπασμα του Γ. Ρίτσου το οποίο αναφέρει πως «Εμείς άλλον εχθρό δεν έχουμε, παρά μόνον εκείνον που δεν σέβεται τον άνθρωπο».
 
Πρόκειται για ένα τραγούδι από το ανθολόγιο της Γ’ και Δ’ Δημοτικού, ενώ την μουσική έγραψε ο μαθητής της Γ’ Τάξης Στράτος Πολίτης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.
 
Τόσο οι ζωγραφιές όσο και το βίντεο έγινε με την καθοδήγηση και την  βοήθεια των νηπιαγωγών κ.κ. Μαλαματή Πονηρίδου, Δεσποινα Γιαπουτζίδου, Χρυσάνθη Παπαδοπούλου και Άλκηστη Χατζηκώστα.
 
«Νιώθουμε απλά υπερήφανοι που δημοσιεύουμε αυτά τα αριστουργηματικά έργα των παιδιών του 5ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής» αναφέρει η σχετική ανάρτηση της Παιδικής Πινακοθήκης. Το ίδιο και εμείς! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.