Οι μαθητες του 5ου Δημοτικου ενημερωθηκαν για την φιλοζωια

Ενημέρωση στο σύνολο των μαθητών από τον κτηνίατρο του Δημοτικού Κυνοκομείου Θάνο Καραγιώργη

Από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της Κομοτηνής ξεκίνησε ο κύκλος ενημερώσεων από πλευράς του Δήμου Κομοτηνής, σε σχέση με την ευζωία των ζώων, τα δικαιώματά τους και την φιλοζωία γενικότερα.
 
Συγκεκριμένα ο κτηνίατρος του Δημοτικού κυνοκομείου Κομοτηνής κ. Θάνος Καραγιώργης το πρωί της Τετάρτης, επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο, όπου μίλησε στους μαθητές όλων των τάξεων, σταδιακά, για το τι είναι ένα ζώο, ποιες οι υποχρεώσεις που απορρέουν για έναν ιδιοκτήτη, τι συμβαίνει με τα αδέσποτα ζώα και πώς θα πρέπει να αντιμετωπίζονται, και γενικότερα όλα τα ζητήματα που άπτονται της φιλοζωίας.
 

Σκοπός των εν λόγω ενημερώσεων, όπως τόνισε ο κ. Καραγιώργης, είναι «να θέσουμε τα θεμέλια, ούτως ώστε οι αυριανοί πολίτες να είναι ευσυνείδητοι πολίτες, που θα γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στα ζώα, δεν θα κυριαρχεί ο φόβος γι’ αυτά και θα αναπτυχθεί η έννοια της φιλοζωίας».
 
Η ενημέρωση άλλωστε και η ευαισθητοποίηση όλων από πολύ μικρή ηλικία είναι πλέον επιβεβαιωμένο και από επιστημονικές έρευνες πως μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να δημιουργήσει.
 
Ο κ. Καραγιώργης μίλησε για τα προαναφερθέντα ζητήματα, με απλό και επομένως κατανοητό για τα παιδιά τρόπο, χρησιμοποιώντας αρκετά παραδείγματα τόσο από προσωπικά του βιώματα όσο και μέσα από δημοφιλή παιδικά.
 
Όπως εξήγησε το 5ο Δημοτικό ήταν το πρώτο σχολείο που υλοποιείται η ενημέρωση αυτή, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, μέσα στον επόμενο χρόνο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.