Οι μαθητες και οι μαθητριες του 10ου Δημοτικου Σχολειου γνωρισαν το βολει απο τους ειδικους

Αντιπροσωπεία από την Α.Ε. Κομοτηνής δίδαξε στα παιδιά τα μυστικά του αθλήματος

Μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 10ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, καθώς αντιπροσωπεία από το τμήμα βόλεϊ ανδρών της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής που αγωνίζεται στην Volleyleague και από το τμήμα γυναικών που αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική επισκέφτηκε το σχολείο, έπαιξε μαζί τους και τους μοίρασε αυτόγραφα.
 
Κώστας Δαλακούρας, Τέβιν Φέρελ και Άρης Ανδρεάδης από το ανδρικό τμήμα και Μαρία Κυλαδίτη, Νικολέτα Φράγκατζη, Μάρθα Ανθοπούλου, Δέσποινα Δαλλή, Αθηνά Κατσιμάνη και Τζένη Τάφα από το γυναικείο τμήμα επισκέφτηκαν το 10ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής , μίλησαν με τα παιδιά και στο τέλος της σχολικής ημέρας έπαιξαν μαζί τους αλλάζοντας πάσες και δείχνοντας βασικές τεχνικές.
 
Τα παιδιά μάλιστα, προκειμένου να δοθεί ακόμα μία γιορταστική νότα στην ημέρα, φορούσαν φανέλες από τις ακαδημίες που αγωνίζονται, δημιουργώντας ένα όμορφο φάσμα, αποδεικνύοντας πως ο αθλητισμός ενώνει.
 
Όλα τα παιδιά απόλαυσαν την ημέρα και υποσχέθηκαν στους αθλητές της Α.Ε. Κομοτηνής πως θα τους στηρίξουν στα επόμενα παιχνίδια της ομάδας. 

Κώστας Δαλακούρας «Χαρά μας να φέρνουμε τα νέα παιδιά πιο κοντά στο βόλεϊ» 

Ο Κώστας Δαλακούρας στάθηκε στη σημασία που έχει για τα μικρά παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άθλημα με αφορμή την εκπροσώπηση της ομάδας της Α.Ε. Κομοτηνής στην Volleyleague. «Με χαρά βρίσκομαι εδώ, ανάμεσα στα παιδιά» επισήμανε ο Ακραίος της Α.Ε. Κομοτηνής και συμπλήρωσε πως «το σημαντικό είναι τα παιδιά να γνωρίσουν τον αθλητισμό και να έρθουν σε επαφή με αυτόν. Αυτά τα παιδιά πρέπει να αγαπήσουν τον αθλητισμό και να αποκτήσουν επαφή με το γήπεδο, προκειμένου να έχουν πολλά οφέλη από αυτήν την ενασχόληση. Σήμερα με χαρά θα δείξουμε τα βασικά γύρω από το βόλεϊ για να αποκτήσουν μία καλύτερη εικόνα για το άθλημα». 

Μιχάλης Πολυτσάκης «Σχολεία και σύλλογοι πρέπει να έρθουν κοντά για να αποκτήσουν τα παιδιά αθλητική παιδεία» 

Στη σημασία που έχει η δημιουργία αθλητικών πρότυπων μέσα από το σχολείο στάθηκε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Πολυτσάκης. «Υλοποιείται μία δράση με στόχο τη σύζευξη του αγωνιστικού αθλητισμού με τη δημόσια εκπαίδευση» τόνισε ο κ. Πολυτσάκης συμπληρώνοντας πως  τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες στον αγωνιστικό αθλητισμό και να γνωρίσουν μαθητές και μαθήτριες τους συλλόγους της πόλης, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά κίνητρο και να διοχετευτούν στον αθλητισμό. «Με αυτόν τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα, τους αθλητές και να αποτελέσουν αυτοί πρότυπα τους και παράλληλα να τους μυήσουν στα μυστικά του αθλήματος» υποστήριξε ο κ. Πολυτσάκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.