Οι λακκουβες επιστρεφουν μπροστα απο τον βρεφονηπιακο σταθμο του ΟΑΕΔ

«Φτου κι απ’ την αρχή» στον πολύπαθο δρόμο κάτω από τον «Μαρινόπουλο»;

Σε δημοσίευμά μας με τίτλο «στο ίδιο έργο θεατές τα παιδιά του βρεφονηπιακού σταθμού του ΟΑΕΔ;» διερωτόμασταν στις αρχές Σεπτεμβρίου αν οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου έμπροσθεν του σταθμού, οι οποίες παρουσίαζαν στασιμότητα από το καλοκαίρι, θα προλάβαιναν να ολοκληρωθούν μέσα στις πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου, ώστε να προληφθούν προβλήματα σαν εκείνα του πρόσφατου παρελθόντος, όταν μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση το επίμαχο σημείο καθίστατο απροσπέλαστο. Παρά τις τότε διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής, ότι οι υπηρεσίες του δήμου Κομοτηνής πιέζουν για την επιτάχυνση των εργασιών ασφαλτόστρωσης από τον εργολάβο, όπως φανερώνουν οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες, ουδεμία πρόοδος σημειώθηκε στις 50 και πλέον μέρες που μεσολάβησαν.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το επίμαχο τμήμα του δρόμου, που περνάει κάτω από το σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», επί σειρά ετών εμφάνιζε μια τριτοκοσμική εικόνα. Οι τεράστιες λακκούβες, που είχαν δημιουργηθεί κατά μήκος του, έκαναν τη ζωή δύσκολη όσων διέρχονταν από εκεί και ιδίως των γονέων, που καθημερινά πήγαιναν τα παιδιά τους στον βρεφονηπιακό σταθμό της πρώην Εργατικής Εστίας. Μολονότι το χρόνιο αίτημα για αποκατάσταση του δρόμου έτυχε πριν από λίγους μήνες της ανταπόκρισης του δήμου Κομοτηνής, τα συνεργεία του αναδόχου, που ανέλαβε το έργο της αποκατάστασης, εκτέλεσαν τους προηγούμενους μήνες μόνο κατά το ήμισυ τις προβλεπόμενες εργασίες. Για την ακρίβεια, οι εργασίες σταμάτησαν στο κρίσιμο σημείο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου, εξέλιξη που θα εξάλειφε οριστικά τους κινδύνους και τα προβλήματα στη διέλευση.
 
Σήμερα, μετά από μία μακρά περίοδο στασιμότητας και ενώ έχουν ξεσπάσει οι πρώτες έντονες φθινοπωρινές βροχοπτώσεις, η προεργασία για την ασφαλτόστρωση του δρόμου κινδυνεύει να ακυρωθεί πλήρως και οι συνθήκες «βούρκου», γνώριμες από το πρόσφατο παρελθόν, να επιστρέψουν στη διάρκεια του φετινού χειμώνα. Σε αρκετά σημεία του δρόμου, η επίστρωση με αμμοχάλικο άρχισε ήδη να υποχωρεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι πρώτες μικρές λακκούβες. Η συχνή διέλευση οχημάτων από τα επίμαχα σημεία και οι βροχοπτώσεις, που θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες, είναι προφανές ότι θα επιταχύνουν τη διαδικασία επιστροφής στην τριτοκοσμική κατάσταση, που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.