Οι καλπες «πριμοδοτησαν» τη Μαιρη Κοσμιδου και τον Μαρινο Κωνσταντινιδη

Ολοκληρώθηκε το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επιλογής διευθυντών εκπαίδευσης

Στις κάλπες, για να ψηφίσουν για τους νέους προϊσταμένους των διευθύνσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσήλθαν σήμερα οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές όλων των σχολικών ομάδων της χώρας μας. Στο νομό Ροδόπης οι κάλπες στήθηκαν στο κτίριο του 3ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής και στα γραφεία της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την ψήφο των 36 διευθυντών και υποδιευθυντών των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων του νομού μας διαγκωνίστηκαν 4 υποψήφιοι διευθυντές εκπαίδευσης, οι κ.κ. Ηλίας Χαντζής, Μαρίνος Κωνσταντινίδης, Ευάγγελος Θεοδώρου και Απόστολος Κουρουμιχάκης. Η κάλπη, στην οποία προσήλθε το σύνολο των εκλογέων, έβγαλε μεγάλο νικητή τον κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη, που συγκέντρωσε 27 θετικές προτιμήσεις και ποσοστό 75%. Οι υπόλοιπες 9 ψήφοι πήγαν στον απερχόμενο προϊστάμενο της διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης, κ. Χαντζή, ενώ οι δύο υποψήφιοι από τον Έβρο δεν έλαβαν καμία ψήφο.

Στις εκλογές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο αριθμός των εκλογέων ήταν 44 και εξ αυτών προσήλθαν στην κάλπη οι 43. Τη «μερίδα του λέοντος» των θετικών προτιμήσεων απέσπασε η κ. Μαίρη Κοσμίδου, που συγκέντρωσε 30 ψήφους και ποσοστό που άγγιξε το 70%. Δεύτερος, με 12 ψήφους ήταν ο κ. Σταμάτης Σακελλίων ενώ στην τρίτη θέση με μία ψήφο βρέθηκε η κ. Βάγια Σερέτη. Οι δύο υποψήφιοι, που προέρχονταν από την Ξάνθη, η κ. Ελένη Τάτσιου και ο κ. Δημήτριος Δούζης, δεν έλαβαν καμία θετική ψήφο.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία των εκλογών ήταν το δεύτερο στάδιο της διαδικασίας επιλογής νέων διευθυντών. Την επόμενη εβδομάδα οι υποψήφιοι θα περάσουν από προφορικές συνεντεύξεις και τα μόρια, που θα συγκεντρώσουν εκεί, θα προστεθούν σε εκείνα που απέσπασαν από την αξιολόγηση των τυπικών τους προσόντων και από τη χθεσινή μυστική ψηφοφορία. 

Σημαντικό προβάδισμα πάντως φαίνεται ότι αποκτούν ο κ. Κωνσταντινίδης για τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας και η κ. Κοσμίδου για τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης.

Ο μεν κ. Κωνσταντινίδης, έχοντας συγκεντρώσει 29,50 μόρια από τις δύο πρώτες φάσεις της διαδικασίας, προηγείται με 9 μόρια του δεύτερου, κ. Κουρουμιχάκη, και με 13,75 του τρίτου στην κατάταξη, κ. Χαντζή.

Η δε κ. Κοσμίδου πλησίασε στα 25 μόρια, προσπερνώντας την κ. Σερέτη, η οποία έμεινε στα 17,5 περίπου μόρια, ενώ διατήρησε μια διαφορά μεταξύ 9,5 και 11 μορίων από τους υπόλοιπους τρεις συνυποψήφιούς της.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανώτατος αριθμός μορίων, που μπορούν να αποσπάσουν οι υποψήφιοι στη διαδικασία των συνεντεύξεων είναι 15. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.