Οι Γυναικες της Κομοτηνης οργανωνουν την εκστρατεια ΒΟΗΘΩ=ΑΓΑΠΩ

Φωτεινή Θάνου «Στόχος μας να συγκεντρώσουμε χρήματα για να ενισχύσουμε την προσπάθεια αποπεράτωσης των στεγών αυτόνομης διαβίωσης ΑμεΑ» - Τα έσοδα θα προκύψουν από το βραχιολάκι που δημιούργησε η Αναστασία Δημητριάδου και θα πωλείται - Στις 29 Αυγούστου στο καφέ μπαρ Away στην πλατεία Κομοτηνής στις 9 το βράδυ

Η ομάδα «Γυναίκες της Κομοτηνής», που ξεκίνησε σαν μια διαδικτυακή ομάδα, έχει όμως καταφέρει να γίνει ιδιαίτερα γνωστή εντός και εκτός Κομοτηνής, έχει αρχίσει από πέρυσι μια σειρά από δράσεις και πάντα με κοινωνικό χαρακτήρα, προβάλλοντας μια «άλλη όψη της πόλης», όπως είναι και το μότο της ομάδας.
 
Σε συνέχεια των δράσεων αυτών, φέτος στις 29 Αυγούστου, διοργανώνεται μια όμορφη εκδήλωση και με έναν ακόμα πιο όμορφο σκοπό εκ μέρους των «Γυναικών Κομοτηνής», δηλαδή τη συγκέντρωση ενός σημαντικού ποσού για την ενίσχυση της προσπάθειας αποπεράτωσης των στεγών αυτόνομης διαβίωσης του Συλλόγου Μέριμνας Παιδιών με νοητική υστέρηση «Άγιοι Θεόδωροι» της πόλης μας.
 
Για αυτήν την εκστρατεία που διοργανώνουν οι «Γυναίκες της Κομοτηνής» περισσότερο εμπεριστατωμένα μίλησε στον «ΠτΘ» η κ. Φωτεινή Θάνου, μέλος της ομάδας ως ακολούθως. «Με ορόσημο την πανσέληνο του Αυγούστου στις 29 του μήνα, αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με έναν καλό σκοπό, να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για να ενισχύσουμε την προσπάθεια του Συλλόγου «Άγιοι Θεόδωροι», για την αποπεράτωση των στεγών, δημιουργώντας μια εκστρατεία που ακούει στο όνομα ΒΟΗΘΩ=ΑΓΑΠΩ», σημείωσε η κ. Φωτεινή Θάνου. 

«Η Αναστασία Δημητριάδου, η δημιουργός του βραχιολιού είναι ταλαντούχα»

Στη συνέχεια, επεξήγησε ότι τα χρήματα θα συλλεγούν μέσω μιας εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στο καφέ μπαρ Away στην πλατεία Κομοτηνής στις 29 Αυγούστου στις 9.00 το βράδυ μέσω της πώλησης ενός βραχιολιού. Πιο συγκεκριμένα, επεσήμανε «σε συνεργασία με τη δημιουργό χειροποιημάτων Αναστασία Δημητριάδου, δημιουργήσαμε το βραχιόλι σύμβολο της εκστρατείας, το οποίο θα πωληθεί εκείνο το βράδυ, όπως προείπα για έναν κοινωνικά καλό σκοπό», ενώ συμπλήρωσε ότι «η Αναστασία Δημητριάδου είναι μια ταλαντούχα δημιουργός αλλά προπάντων μια Γυναίκα της Κομοτηνής και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενες με το γεγονός ότι εμπνεύσαμε μια δημιουργία της από την προσπάθειά μας να βοηθήσουμε». 

«Το βέλος που τοποθετήθηκε επάνω στο βραχιόλι συμβολίζει τη συνέχεια, ότι πρέπει να συνεχίσουμε να επιλέγουμε το δρόμο της αλληλεγγύης και της βοήθειας»

Η κ. Φωτεινή Θάνου μας μίλησε και για το σχέδιο που θα έχει το βραχιολάκι, καθώς και για το τι συμβολίζει το εν λόγω δημιούργημα της κ. Δημητριάδου. «Η δημιουργός του κοσμήματος τοποθέτησε ένα βέλος πάνω στο βραχιόλι, αυτό το βέλος συμβολίζει τη συνέχεια, ότι πρέπει να συνεχίσουμε να επιλέγουμε το δρόμο της αλληλεγγύης και της βοήθειας και παρακινούμε με αυτόν τον τρόπο τον κόσμο να μην σταματήσει να βοηθάει όποια και αν είναι η οικονομική κατάσταση της χώρας », τόνισε η κ. Θάνου ενώ πρόσθεσε ότι «με το βραχιολάκι θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα σύμβολο της εκδήλωσης και ένα brand για εμάς, το οποίο θα καθιερωθεί μαζί με την υπόλοιπη εκδήλωση».
 
Ολοκληρώνοντας, η κ. Φωτεινή Θάνου εξέφρασε την επιθυμία της η εκδήλωση αυτή να μην αποτελέσει μια μεμονωμένη κίνηση των Γυναικών Κομοτηνής αλλά μια κίνηση ολόκληρης της πόλης. Όπως χαρακτηριστικά είπε και η ίδια «φαντάζομαι ότι όλοι έχουμε τη θέληση να βοηθήσουμε απλά δεν βρίσκουμε τους τρόπους, για αυτό ας είναι αυτή η εκστρατεία μια προτροπή για να παράγουμε έργο όλη η πόλη μαζί και ένα σμίξιμο γυναικών για καλό σκοπό».
 
Info
Είσοδος ελεύθερη
Μέλη των Γυναικών Κομοτηνής είναι οι: Φωτεινή Θάνου, Κατερίνα Σακελλαρίου, Άση Κιούρα, Βούλα Γιαννακοπούλου, Ρομπέρτα Τατερεάνου, Ευθυμία Αθανασιάδου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.