Οι «Γυναικες της Κομοτηνης» «μεταφραζουν» την αγαπη τους σε βοηθεια προς τον συνανθρωπο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση της εκστρατείας «ΒΟΗΘΩ=ΑΓΑΠΩ» - Στόχο έχει την ενίσχυση του Συλλόγου Μέριμνας Αγίων Θεοδώρων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο AWAY Entertainment Café- bar η εναρκτήρια εκδήλωση της εκστρατείας «ΒΟΗΘΩ=ΑΓΑΠΩ» που διοργανώνουν φέτος για πρώτη φορά οι «Γυναίκες της Κομοτηνής».
 
Τα μέλη της ομάδας, δραστήριες γυναίκες της πόλης μας και φυσικά φίλοι του σκοπού συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και αγόρασαν το βραχιόλι της εκστρατείας δια χειρός της δημιουργού κ. Αναστασίας Δημητριάδου, τα έσοδα από τις πωλήσεις του οποίου θα διατεθούν για την αποπεράτωση της στέγης του Συλλόγου Μέριμνας Αγίων Θεοδώρων. 

Αναστασία Δημητριάδου «Το βέλος συμβολίζει το γεγονός ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και να συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο»

Το βραχιόλι έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του και αγαπήθηκε από όσους έδωσαν το «παρών», γυναίκες και άντρες, καθώς φέρει και ένα ιδιαίτερο συμβολισμό, όπως εξήγησε η δημιουργός του, έναν βέλος δηλαδή που συμβολίζει τη συνέχεια. Ερωτηθείσα σχετικά με τον συμβολισμό αυτού η κ. Δημητριάδου τόνισε πως «συμβολίζει το γεγονός ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας, να συνεχίζουμε να προσπαθούμε, και επίσης ως βέλος στοχεύει και στις καρδιές των ανθρώπων που πρέπει να παραμένουν ανοιχτές για να κατανοούν τη σημασία της αλληλοβοήθειας». 

Φωτεινή Θάνου «Η Κομοτηνή αρχίζει σιγά σιγά να σμίγει»

Το μήνυμα του βραχιολιού αλλά και της όλης εκστρατείας επεσήμανε και η κ.Φωτεινή Θάνου, εκ των επικεφαλής της ομάδας «Γυναίκες της Κομοτηνής» που τόνισε πως αυτό «συμβολίζει την πορεία προς το μέλλον αλλά και τη δύναμη» εστιάζοντας όμως στον γεγονός ότι τα έσοδα από την προσπάθεια θα διατεθούν για έναν «ιερό», όπως τον χαρακτήρισε, σκοπό, την ενίσχυση δηλαδή του Συλλόγου Μέριμνας Αγίων Θεοδώρων, «των παιδιών της δικής μας πόλης».
 
Η κ. Θάνου ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρώτη αυτή πρόσκληση των «Γυναικών» τονίζοντας πως «η Κομοτηνή είναι μία πόλη που αρχίζει σιγά σιγά να σμίγει» ευχόμενη η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει ορόσημο για εκδηλώσεις αντίστοιχου περιεχομένου, που θα ακολουθήσουν. 

Νατάσα Λιβεριάδου «Η πρωτοβουλία αυτή αποδεικνύει ότι έχουμε και θέλουμε να έχουμε ευαισθησίες που μας δένουν περισσότερο»

«Η Κομοτηνή ανταποκρίθηκε και το μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα» επεσήμανε με την σειρά της και η κ. Κατερίνα Σακελλαρίου, απευθύνοντας εκ μέρους της ομάδας το δικό της ευχαριστώ για τον τρόπο με τον οποίο η πόλη αγκάλιασε την όλη προσπάθεια, ενώ με την σειρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Αγίων Θεοδώρων κ. Νατάσα Λιβεριάδου, εξέφρασε την εκτίμησή της για την πρωτοβουλία της ομάδας, κάνοντας λόγο για ένα «πολύ σημαντικό και συγκινητικό για την εποχή μήνυμα που αποδεικνύει ότι έχουμε και θέλουμε να έχουμε ευαισθησίες, που μας δένουν περισσότερο, μας φέρνουν πιο κοντά και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθούμε για τον συνάνθρωπο».
 
Η κ. Λιβεριάδου ευχήθηκε οι «Γυναίκες της Κομοτηνής» να συνεχίσουν να προσπαθούν για την πόλη τους, «κάνοντας δράσεις και αντίστοιχα πράγματα και για όλους τους συλλόγους της πόλης που έχουν ανάγκη». 

«Πιστεύουμε ότι η Στέγη θα ολοκληρωθεί και θα αποτελέσει ένα χώρο φιλοξενίας που θα μείνει στον τόπο και για τα επόμενα παιδιά που θα έρθουν»

Κλείνοντας ερωτηθείσα για την πορεία των εργασιών της Στέγης τόνισε πως αυτές βρίσκονται σε ικανοποιητικό στάδιο, με τις εργασίες πλέον να περιορίζονται στον εσωτερικό χώρο της κεντρικής μονάδας, όπου αναμένεται να ξεκινήσουν ηλεκτρολογικές εργασίες.
 
Η κ.Λιβεριάδου ωστόσο αναφέρθηκε σε κλοπές υλικών που παρατηρήθηκαν και ανάγκασαν τη διοίκηση του Συλλόγου να διαθέσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την περίφραξη του περιβάλλοντα χώρου, έξι περίπου στρεμμάτων, χρήματα τα οποία ενδεχομένως θα μπορούσαν να διατεθούν για την περαιτέρω εξέλιξη των εργασιών, παρά ταύτα εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα καταφέρουμε όλοι μαζί να τελειώσουμε αυτή τη στέγη, στην οποία αυτή τη στιγμή βρίσκουν γαλήνη τριάντα οικογένειες, ξέροντας ότι τα παιδιά τους είναι προστατευμένα, γνωρίζοντας επίσης πως θα δημιουργηθεί ένας χώρος φιλοξενίας που θα μείνει στον τόπο και για τα επόμενα παιδιά που θα έρθουν».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.