Οι Γιατροι Χωρις Συνορα, το Μουντιαλ και το παιχνιδι της ζωης (+Βιντεο)

Με αφορμή τους ποδοσφαιρικούς αγώνες του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ετοίμασαν ένα πρωτότυπο βίντεο βασισμένο στην εμπειρία των ομάδων επείγουσας παρέμβασης της οργάνωσης

Στο βίντεο που δημοσίευσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στη σελίδα τους στο Facebook εμφανίζεται μια παρέα νέων ανθρώπων που βλέπουν έναν ποδοσφαιρικό αγώνα στην τηλεόραση. Κάποιοι φοράνε μπλούζες των ομάδων που υποστηρίζουν και άλλοι τις λευκές μπλούζες με το σήμα της οργάνωσης. Η παρέα παρακολουθεί την εξέλιξη μιας φάσης του αγώνα όταν ξαφνικά ακούγεται μια έκρηξη και σημαίνει συναγερμός.
 
Αμέσως, όλοι παίρνουν τα σύνεργά τους και πηγαίνουν στο πόστο τους. Τότε καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι αυτοί ανήκουν σε μια ιατρική ομάδα επείγουσας παρέμβασης και πρέπει να πάρουν θέση κοντά στους ασθενείς τους μετά από κάποιο χτύπημα.
 
Ο πόλεμος διακόπτει τη χαρά των ανθρώπων, τους στερεί τη χαρά του παιχνιδιού. Ακόμα και στις εμπόλεμες ζώνες υπάρχει χώρος για το ποδόσφαιρο, και οι ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι εκεί για να εξασφαλίσουν ότι το παιχνίδι της ζωής μπορεί να συνεχιστεί, για όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.