Οι φορεις εθελοντισμου της Κομοτηνης ηρθαν πιο κοντα

Στην εκδήλωση «Τα οφέλη της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία»

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ο ένας τον άλλο καλύτερα, αλλά και να δημιουργήσουν τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασίες στο μέλλον, είχαν οι εκπρόσωποι των φορέων που βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 27 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυλειτουργικού του Δήμου Κομοτηνής, για την εκδήλωση «Τα οφέλη της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι e-Αιμοδότες και η Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής, με τη συμμετοχή της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής, του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Κομοτηνής, το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Κοινότητα Νέων Κομοτηνής και την Εθελοντική δράση «ο Αη Βασίλης άργησε μια μέρα».

Ελπίδα των συμμετεχόντων ήταν πως μέσα από την εκδήλωση θα ενισχυθεί η ενημέρωση των νέων και κυρίως των φοιτητών, σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία, θα αναδειχθούν οι φορείς νεολαίας και εθελοντισμού, αλλά και θα δημιουργηθεί μια νέα γενιά αιμοδοτών.

Η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία

Αφορμή για την εκδήλωση ήταν η συνάντησή μελών της ΑΝΟΚ με τα μέλη της ομάδας e-Αιμοδότες, για να ενημερωθούν σχετικά με τις αιμοδοσίες που ήθελαν να διοργανώσουν, σημείωσε ο κ. Μιχαήλ Αντωνακάκης, ένας εκ των συντονιστών της ΑΝΟΚ.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών ήταν πολύ θετική, για αυτό και αποφάσισαν να κάνουν την εκδήλωση αυτή, με αφορμή και την αιμοδοσία που θα διοργανώσουν την επόμενη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο της Κομοτηνής, που θα είναι η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί, με τη συμμετοχή πολλών φορέων και συλλόγους, με χριστουγεννιάτικα δώρα για μικρούς και μεγάλους.

Ελπίζουν δε πως θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν αρκετούς αιμοδότες, ιδιαίτερα νέους, κάνοντας ένα ακόμα βήμα στο θέμα της αιμοδοσίας, αλλά και του εθελοντισμού γενικότερα.

Συμμετοχή πολλών φορέων

Η εκδήλωση είχε στόχο να δώσουν κάποια στοιχεία στους παρευρισκόμενους για τα οφέλη της αιμοδοσίας και του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία, σημείωσε ο κ. Λέανδρος Κουρτίδης της e-Αιμοδότες, κάτι που ελπίζουν να το πετύχουν με τη συμμετοχή του Νοσοκομείου αλλά και πολλών συλλόγων και φορέων.

Κάθε συμμετέχοντας ετοίμασε μια παρουσίαση για το έργο του προσπαθώντας να μεταφέρουν σε όλους όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση τα οφέλη της αιμοδοσίας, αλλά και του εθελοντισμού γενικότερα.

Ο κ. Κουρτίδης τόνισε πως έχουμε πολλούς οργανισμούς που ευαισθητοποιούνται στον τομέα του εθελοντισμού, και η ενθάρρυνση αυτή ξεκινά και από τα σχολεία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.