Οι φοιτητικες παραταξεις αφησαν στην ακρη τις διαφωνιες και ενωθηκαν σαν γροθια

Ενωμένες σαν μία γροθιά και αφήνοντας στην άκρη τις διαφωνίες που κατά καιρούς τις χώριζαν, οι φοιτητικές παρατάξεις της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ διατράνωσαν επίσης την εναντίωσή τους στη δημιουργία μίας τέταρτης Νομικής Σχολής στην Πάτρα.
 
Τα μέλη του φοιτητικού συλλόγου αποφάσισαν να ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών, ενώ παράλληλα συνέταξαν ψήφισμα που θα σταλεί στις πρυτανικές αρχές, την κοσμητεία και το αρμόδιο υπουργείο. ‘Όπως, μάλιστα, μας πληροφόρησαν βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους συλλόγους  των άλλων πόλεων για το κοινό τους αίτημα.
 
Τασσόμενη κατά της ίδρυσης μίας νέας Νομικής Σχολής, η κ. Ελένη Φούρκα  γενική εκπρόσωπος της ΑΝΟΚ χρησιμοποίησε ως επιχειρήματα την υποχρηματοδότηση που ταλανίζει τις ήδη υπάρχουσες σχολές. Τονίζοντας πως οι φοιτητές θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο τρόπο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, κατέληξε στέλνοντας ηχηρό μήνυμα «το θέμα είναι υπεράνω παρατάξεων. Αφορά τη σχολή όλων μας και οι προτάσεις αξιολογούνται ανεξάρτητα από ποιον προέρχονται».
 
Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα γενικευμένο πλαίσιο υποχρηματοδότησης στην παιδεία και με την ίδρυση ενός ακόμα τμήματος δεν θα λυθεί το πρόβλημα, αντιθέτως θα διογκωθεί, υποστήριξε ο κ. Μιχάλης Μιχαλάκης, υπεύθυνος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής και αναπληρωτής πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου.  «Με το να δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους νέους να ασκήσουν το νομικό επάγγελμα ουσιαστικά θα διογκωθεί το πρόβλημα του brain drain και θα παραχθούν ακόμα περισσότεροι άνεργοι», υποστηρίζοντας στη συνέχεια πως η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής θα οδηγήσει σε μαρασμό το τμήμα του ΔΠΘ.
 
Το πραγματικό πρόβλημα είναι οι συνθήκες που καθιστούν μη βιώσιμη τόσο την ίδρυση τέταρτης νομικής όσο και τις σπουδές στις ήδη υπάρχουσες σχολές, υποστήριξε από πλευράς του ο κ. Κώστας Μαγκλάρας, εκπρόσωπος της ΕΑΑΚ. «Βασικό μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των εν λόγω ζητημάτων και σε δεύτερη φάση να κουβεντιάσουμε για την τέταρτη νομική, χωρίς να εννοώ ότι είμαστε κατά της ίδρυσης νέων πανεπιστημιακών τμημάτων» συμπλήρωσε, προτείνοντας «ότι σαφώς πρέπει να παράγεται επιστημονική γνώση για την κοινωνία, αλλά πάντα βάσει των αναγκών που υπάρχουν στο κομμάτι της εκπαίδευσης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.