Οι φαρμακοποιοι στο πλευρο των πολιτων

Εκατοντάδες φαρμακοποιοί από όλη την Ελλάδα συγκεντρώθηκαν στο 9ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Μακεδονίας-Θράκης που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών, υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και με τη στήριξη των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Βόρειας Ελλάδας. Μεγάλος χορηγός ήταν η εταιρεία Pfizer.

Η διεξαγωγή του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο ανακατατάξεων και έντονων αντιδράσεων του φαρμακευτικού κλάδου στις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από τα Υπουργεία Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Για δύο μέρες οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της φαρμακευτικής επιστήμης και να πραγματοποιήσουν εποικοδομητικό διάλογο για θέματα που αφορούν τόσο τους φαρμακοποιούς ως επιστήμονες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης όσο και τους ασφαλισμένους.
Παράλληλα, απευθύνθηκαν στην κοινωνία, «ανοίγοντας» το συνέδριο και για το κοινό, το οποίο μπορούσε να παρακολουθήσει μεγάλο μέρος του προγράμματός του.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, την έναρξη του οποίου κήρυξε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών κ. Αργύρης Ρόντσης μαζί με τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Δημήτριο Βαγιωνά:
• Εκφράσθηκε δυναμικά η θέληση των φαρμακοποιών να ισχυροποιηθεί το ελληνικό φαρμακείο.
• Συζητήθηκαν σε βάθος οι πλευρές του διευρυμένου ρόλου των φαρμακοποιών.
• Παρουσιάστηκαν, αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα νέα δεδομένα της φαρμακευτικής αγοράς.
• Βγήκε το συμπέρασμα ότι για να ανταποκριθούν οι φαρμακοποιοί στις νέες προκλήσεις, πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από τους Συλλόγους τους.

Το παρών έδωσαν ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Δημήτριος Βαγιωνάς, ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και πρόεδρος του Φ. Σ. Θεσσαλονίκης κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, ο Β΄ αντιπρόεδρος του ΠΦΣ και πρόεδρος του Φ. Σ. Λέσβου κ. Απόστολος Βαλτάς, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών δρ Αντώνιος Αυγερινός, ο γενικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Δημήτριος Καραγεωργίου, ο ειδικός γραμματέας του ΠΦΣ κ. Θανάσης Παπαθανάσης (δήμαρχος Ναυπάκτου), τα μέλη του Δ. Σ. του ΠΦΣ Χρήστος Αντωνόπουλος, Ιωάννης Παπαδόπουλος και Χαράλαμπος Χαρός, ο πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Ανδρέας Γαλανόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Σταύρος Μπελώνης, ο γραμματέας της ΟΣΦΕ κ. Αθανάσιος Καρούτας, ο ταμίας της ΟΣΦΕ κ. Δημήτριος Δαϊρούσης, τα μέλη του Δ. Σ. της ΟΣΦΕ Νικόλαος Κατσαντώνης και Κωνσταντίνος Κοκοκιός, καθώς και πρόεδροι Φαρμακευτικών Συλλόγων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Από το βήμα του Συνεδρίου οι φαρμακοποιοί απηύθυναν μήνυμα προς την πολιτεία και την κοινωνία ότι θα συνεχίσουν να επιτελούν και να προασπίζουν με ευθύνη το λειτούργημά τους, αξιοποιώντας το δίκτυο των 11.000 φαρμακείων της χώρας, όχι μόνο για την καλύτερη φαρμακευτική περίθαλψη αλλά και για την αντιμετώπιση ζητημάτων ευρύτερου κοινωνικού ενδιαφέροντος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.