«Οι εργαζομενοι στο Μαρινοπουλο να μην γινουν τα ευκολα θυματα των επιχειρηματικων παιχνιδιων»

Ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κομοτηνής

Ανακοίνωση σχετικά με τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία «Μαρινόπουλος» εξέδωσε χθες το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, ασκώντας παράλληλα κριτική στην Κυβέρνηση για το ισχύον καθεστώς στη διαδικασία πτώχευσης μιας εταιρίας.
 
Το Εργατοϋπαλληλικό ζητά αλλαγή στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα που εξασφαλίζει μειωμένη προστασία στα δικαιώματα των εργαζομένων σε περίπτωση πτώχευσης εταιρίας επισημαίνοντας πως «το συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην εταιρεία “Μαρινόπουλος”».  

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής παρακολουθεί με αγωνία τις δραματικές εξελίξεις στην εταιρεία «Μαρινόπουλος», η οποία κατέθεσε αίτηση εξυγίανσης σύμφωνα με το άρθρο 106β του Πτωχευτικού Κώδικα.
 
Στο Μαρινόπουλο εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα και στη Κομοτηνή δεκάδες, οι οποίοι δεν πρέπει επ’ ουδενί να γίνουν τα εύκολα θύματα των επιχειρηματικών παιχνιδιών που παίζονται πάντα στις πλάτες των εργαζομένων.
 
Δυστυχώς, το Πτωχευτικό Δίκαιο της χώρας μας, αποτελεί εργαλείο διασφάλισης των συμφερόντων των τραπεζών, των προμηθευτών και του Δημοσίου αφήνοντας τελευταίους τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους.
 
Η δήθεν αριστερή Κυβέρνηση αντί να προχωρήσει άμεσα στην αλλαγή του Πτωχευτικού Κώδικα για να διασφαλίσει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης συνεχίζει να κρατά σε ισχύ ένα μόρφωμα στα μέτρα του κεφαλαίου.
 
Το συνδικαλιστικό κίνημα θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στην εταιρεία «Μαρινόπουλος», τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και την καταβολή των μισθών τους».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.