Οι εργαζομενοι στην Εγνατια Οδο στηριζουν τις κινητοποιησεις για τα διοδια

«Η μοναδική αντιμετώπιση για τη χρέωση της χρήσης του αυτοκινητόδρομου είναι η ακύρωση της σχεδιαζόμενης παραχώρησης του»

Στο πλευρό των τοπικών κοινωνιών της Θράκης και της Καβάλας που αντιδρούν στους νέους σταθμούς διοδίων συντάσσεται ο Σύλλογος Εργαζομένων της «Εγνατία Οδός Α.Σ.». Όπως επισημαίνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος,  «διαμορφώνεται μια κοινωνική και υπερκομματική συναίνεση και συναντίληψη ώστε αντί των συγκεκριμένων παράλογων σχεδιασμών του ΤΑΙΠΕΔ, να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση ενός ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων που να χρεώνει δίκαια τους χρήστες της οδού» τονίζοντας παράλληλα πως «οι εργαζόμενοι της ΕΟΑΕ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών και επαναλαμβάνουν ότι η μοναδική αντιμετώπιση για τη χρέωση της χρήσης του αυτοκινητόδρομου είναι η ακύρωση της σχεδιαζόμενης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου και η άμεση υλοποίηση των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

Με αφορμή τις αντιδράσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπών φορέων της Καβάλας και της Θράκης στα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, οι εργαζόμενοι της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» (ΕΟΑΕ) συντάσσονται με τα δίκαια αιτήματα και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών ενάντια στους παράλογους σχεδιασμούς της κατασκευής και λειτουργίας πολλών δεκάδων νέων μετωπικών και πλευρικών σταθμών διοδίων.
 
Διαμορφώνεται μια κοινωνική και υπερκομματική συναίνεση και συναντίληψη ώστε αντί των συγκεκριμένων παράλογων σχεδιασμών του ΤΑΙΠΕΔ, να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση ενός ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων που να χρεώνει δίκαια τους χρήστες της οδού με βάση τη διανυόμενη απόσταση και με δυνατότητα παροχής εκπτώσεων σε συχνούς ή/και επαγγελματίες χρήστες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
 
Οι εργαζόμενοι της ΕΟΑΕ στηρίζουν τις κινητοποιήσεις των τοπικών κοινωνιών και επαναλαμβάνουν ότι η μοναδική αντιμετώπιση για τη χρέωση της χρήσης του αυτοκινητόδρομου είναι η ακύρωση της σχεδιαζόμενης παραχώρησης του αυτοκινητοδρόμου και η άμεση υλοποίηση των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων.
 
Οι εργαζόμενοι στην ΕΟΑΕ αγωνίζονται με κάθε μέσο για την ενημέρωση και ενεργοποίηση της κοινωνίας της Β. Ελλάδας σχετικά με τη σχεδιαζόμενη παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου που επιχειρείται με την ανοχή της Διοίκησης της ΕΟΑΕ και είμαστε σίγουροι ότι σύντομα τους πολίτες της Καβάλας και της Θράκης θα ακολουθήσουν και άλλοι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.