Οι επιστημονες του μελλοντος ξεκινουν απο την Ροδοπη

Θανάσης Γκοτζαρίδης, Μολλά Αχμέτ Χουσεΐν και Θοδωρής Λεφής, τρεις εκ των πρώτων μαθητών του φροντιστηρίου «Μεθοδικό» βάζουν «πλώρη» για την ιατρική

Τρεις νέους εν δυνάμει γιατρούς φαίνεται πως θα αποκτήσει σε λίγα χρόνια η πόλη μας, καθότι οι Θανάσης Γκοτζαρίδης, Μολλά Αχμέτ Χουσεϊν και Θοδωρή Λεφής, τρεις εκ των πρωτευσάντων του Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης «Μεθοδικό» θα θέσουν ως πρώτη τους επιλογή την ιατρική.
 
Ο Θανάσης Γκοτζαρίδης, ο οποίος έδωσε για δεύτερη φορά πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και ο Μολλά Αχμέτ Χουσεΐν στόχευαν εξ αρχής στην εισαγωγή τους σε μία εκ των ιατρικών σχολών της χώρας, ενώ για τον τρίτο Θοδωρή Λεφή, η επιλογή της ιατρικής ήρθε ως αποτέλεσμα της υψηλής βαθμολογία που συγκέντρωσε.
 

Θανάσης Γκοτζαρίδης: «Άριστος» για δεύτερη χρονιά

19.231 μόρια συγκέντρωσε φέτος ο Θανάσης Γκοτζαρίδης, 773 δηλαδή μόρια περισσότερα σε σχέση με την περσινή του βαθμολογία, ήτοι τα 18.458 μόρια. Και την πρώτη αλλά και τη φετινή χρονιά, ο Θανάσης ανήκει στην ομάδα των «άριστων» μαθητών, ωστόσο η μικρή αυτή διαφορά στα μόρια του εξασφάλισε φέτος την εισαγωγή του σε μία εκ των ιατρικών σχολών της χώρας, που αποτελούσε και τον στόχο του.
 
Επιθυμία του ίδιου είναι να πετύχει την εισαγωγή στην ιατρική Αθηνών ή της  Θεσσαλονίκης καθώς επιθυμεί να περάσει τα φοιτητικά του χρόνια, μακριά από τη Θράκη. Μάλιστα όπως τόνισε η φετινή χρονιά κατά την οποία ο ίδιος επέλεξε να μείνει εδώ και να επαναλάβει τις εξετάσεις ήταν αρκετά δύσκολη για τον ίδιο, μιας και η πλειοψηφία των φίλων και συμμαθητών του έλειπαν.
 
Ο ίδιος δήλωσε πως φέτος δεν έκανε κάτι διαφορετικό σε σχέση με την περσινή χρονιά, σε ό,τι αφορά την προετοιμασία του για τις πανελλαδικές, ωστόσο η «επανάληψη» της εξεταστέας ύλης για δεύτερη χρονιά τον βοήθησε ώστε να γράψει καλύτερα. Τα φετινά θέματα ήταν δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι, δήλωσε ο ίδιος, τονίζοντας πως το μάθημα στο οποίο παρατήρησε την μεγαλύτερη αύξηση δυσκολίας ήταν αυτό της Χημείας.
 
Κληθείς να επικεντρώσει σε ένα βασικό χαρακτηριστικό των πανελλαδικών εξετάσεων ο Θανάσης επεσήμανε πως αυτό είναι η αντοχή, που όπως τόνισε θα πρέπει να χαρακτηρίζει το σύνολο των υποψηφίων.
 

Θοδωρής Λεφής: Η βαθμολογία διεύρυνε τις επιλογές του  

Για δεύτερη χρονιά δοκίμασε τις δυνάμεις του και ο Θοδωρής Λεφής, επίσης υποψήφιος του προσανατολισμού θετικών επιστημών, ο οποίος φέτος κατάφερε να συγκεντρώσει 18.893 μόρια, βαθμολογία η οποία «διεύρυνε» τις επιλογές του ως προς την επιλογή της σχολής.
 
«Αρχικά με ενδιέφερε πολύ η Βιολογία αλλά και η διατροφολογία, ωστόσο με την βαθμολογία μου δεν θα μπορούσα να μην δηλώσω και την ιατρική. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους βαθμούς μου, που προσωπικά για μένα αποτέλεσαν έκπληξη» τόνισε ο ίδιος, επισημαίνοντας πως η φετινή δεύτερη για τον ίδιο χρονιά των εξετάσεων τον βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση της εξεταστέας ύλης.
 
Τα φετινά θέματα ήταν μεγαλύτερης δυσκολίας σε σχέση με τα περσινά όπως εξήγησε ο ίδιος, ωστόσο  ήταν θέματα που «ευνοούσαν» τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Ερωτηθείς σχετικά, τόνισε πως όλα είναι ζήτημα σωστού προγραμματισμού αλλά και μέτρου, τόσο στο διάβασμα όσο και στις εκτός εξετάσεων δραστηριότητές του, καθότι είναι και αθλητής. Ο ίδιος δεν σταμάτησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό, αλλά μετέβαλε για ένα χρονικό διάστημα το πρόγραμμά του δίνοντας περισσότερη βαρύτητα στο διάβασμα.
 
Η ιατρική υπήρχε ανέκαθεν στο μυαλό του, ωστόσο έως και την ανακοίνωση των βαθμολογιών δεν πίστευε ότι θα έπιανε τα απαιτούμενα μόρια, γεγονός που άλλαξε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, δίνοντάς του τη δυνατότητα να θέσει ως πρώτη επιλογή την ιατρική και ακολούθως την διατροφολογία.
 
Τόσο στην μία όσο και στην άλλη περίπτωση ο ίδιος επιθυμεί την είσοδό του σε ένα πανεπιστήμιο εκτός των ορίων της Θράκης, με πρώτη του επιλογή την Αθήνα και ακολούθως τη Θεσσαλονίκη αλλά και το Ηράκλειο της Κρήτης.  
 

Μολλά Αχμέτ Χουσεΐν: Η είσοδός του στην ιατρική συνέχεια της οικογενειακής  παράδοσης

18.241 μόρια συγκέντρωσε ο Μολλά Αχμέτ Χουσεΐν ο οποίος επίσης θα διεκδικήσει την εισαγωγή του σε μία εκ των ιατρικών σχολών της χώρας.
 
Για τον ίδιο η ιατρική θα μπορούσε να θεωρηθεί και οικογενειακή παράδοση, καθώς όπως ανέφερε τόσο ο πατέρας του όσο και άλλα κοντινά συγγενικά του πρόσωπα είναι γιατροί.
 
Η φετινή χρονιά για τον Μολλά Αχμέτ Χουσεΐν δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, όπως τόνισε, καθότι ήταν ανέκαθεν καλός μαθητής και έχοντας χτίσει σωστές βάσεις στο παρελθόν μπόρεσε και ανταπεξήλθε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις του. Μάλιστα όπως τόνισε το «μυστικό» βρίσκεται στην οργάνωση, η οποία αν υπάρχει μπορεί να λειτουργήσει μόνο προς όφελος των μαθητών, οι οποίοι πέραν του διαβάσματος δεν θα πρέπει να αμελούν και τον εαυτό τους.
 
Και ο Μολλά Αχμέτ Χουσεΐν επιθυμεί να περάσει τα φοιτητικά του χρόνια εκτός Θράκης, εξ ου και θα δηλώσει ως πρώτες του επιλογές της ιατρικές σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δηλώνοντας επίσης ευγνώμων για τη δυνατότητα που του παρέχουν οι γονείς του, να το πράξει.
 
 «Αντοχή, οργάνωση και ψυχραιμία κατά την διάρκεια των εξετάσεων» είναι οι συμβουλές που έχει να δώσει προς τους μελλοντικά υποψήφιους μαθητές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.