Οι επαγγελματιες της Κομοτηνης εδωσαν αιμα

Στην κεντρική πλατεία η αιμοδοσία που διοργάνωσε η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης την Πέμπτη

Αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής διοργάνωσε η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής και στο Σύλλογο Εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης.

Η κινητή μονάδα αιμοδοσίας ήταν από νωρίς στην κεντρική πλατεία, με τους επαγγελματίες να προσέρχονται αργά αλλά σταθερά σε αυτή για να προσφέρουν το πολυτιμότερο δώρο, αυτό της ζωής.

Τους επαγγελματίες υποδέχονταν στο χώρο δύο φοιτήτριες του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, η κ. Ελένη Κέφη και η κ. Εμινέ Σοφτά που κάνουν την πρακτική τους εργασία στο Σύλλογο Αιμοδοτών, βοηθώντας στη συμπλήρωση των εγγράφων για την αιμοδοσία και στην ομαλή ροή της προσπάθειας.

Η προσέλευση ήταν σταδιακή, σημείωσε η κ. Κέφη, ίσως και λόγω του καιρού, που δεν βοήθησε, όμως γενικότερα βλέπει πως το ενδιαφέρον γενικότερο του κοινού για την αιμοδοσία είναι ισχυρό.

Μετά το καλοκαίρι, που πάντα είναι περίοδος ύφεσης, από το Σεπτέμβριο και μετά παρατήρησε πως ο κόσμος ενδιαφέρεται περισσότερο τόσο για την αιμοδοσία, όσο και για τον ίδιο το Σύλλογο, τις δράσεις που κάνει και αυξάνεται, ενώ θετικό είναι ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από τους νέους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.