Οι εμβολιασμενοι υγειονομικοι του ΠΓΝΑ στο πλευρο των ανεμβολιαστων συναδελφων τους

Οι εργαζόμενοι μαζεύουν χρήματα για ενίσχυση των ανεμβολίαστων συναδέλφων τους, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας

Οι εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής τους και πήραν απόφαση να ενισχύσουν οικονομικά, τους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους, που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Πέντε μήνες συμπληρώνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής εργασίας και εργάζονταν σε όλες τις βαθμίδες του τομέα υγείας. Παρά το γεγονός πως το μέτρο εφαρμόστηκε από τη 1η Σεπτεμβρίου του 2021, αρκετοί από αυτούς φαίνεται ότι έχουν μείνει σταθεροί στις απόψεις τους, συνεχίζουν να είναι ανεμβολίαστοι.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΠΓΝΑ, κ. Βαγγέλης Ναλμπάντης, ανέφερε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, πως η πανδημία έφερε στα όριά του το καταβεβλημένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες, έχει μειωθεί η πίεση στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

«Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι μπορούμε να πάρουμε λίγες ημέρες άδειας πλέον, καθώς η πίεση στο νοσοκομείο μειώθηκε. Όμως, το πρόβλημα παραμένει, καθώς οι ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό δυναμικό, είναι μεγάλες και ελάχιστοι έχουν επιστρέψει από τις αναστολές», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο κ. Ναλμπάντης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοί τους στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης προχωρούν σε… συγκέντρωση χρημάτων για τους εργαζόμενους σε αναστολή, προχωρώντας σε έναν άτυπο έρανο οικονομικής ενίσχυσης.

Υπενθυμίζεται πως η εξέλιξη της πανδημίας, οδήγησε το Υπουργείο Υγείας, την παράταση του μέτρου των υποχρεωτικών αναστολών, μέχρι και τις 31/3/2022.  Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, το μέτρο θα επαναξιολογηθεί τότε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.