Οι εκπαιδευτικες υποδομες της Β. Ελλαδας στο επικεντρο συναντησης των Θ. Καραογλου και Σ. Ζαχαρακη

Τα σχολεία ειδικής αγωγής επίσης στην ατζέντα της συνάντησης

Οι εκπαιδευτικές υποδομές στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, τα σχολεία ειδικής αγωγής καθώς και ορισμένα λειτουργικά ζητήματα που έχουν ανακύψει σε σχολικές μονάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αποτέλεσαν βασικά θέματα συζήτησης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) και της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σοφίας Ζαχαράκη, σε συνάντηση εργασίας που είχαν χθες στο διοικητήριο.

Οι δυο Υφυπουργοί επισήμαναν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συνεργασία, προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στην επίλυση των αναγκών που έχουν καταγραφεί σε ακριτικά σχολεία της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τόνισαν από κοινού πως «η μόρφωση αποτελεί διαβατήριο ζωής και καθήκον της Πολιτείας είναι να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

«Η εκπαίδευση είναι ένα από τα σπουδαιότερα εφόδια του ανθρώπου, αφού λειτουργεί ως καταλυτικός παράγοντας στην εξέλιξηκαι πρόοδο της πατρίδας μας.Ως Κυβέρνηση επενδύουμεστην παιδεία και εργαζόμαστε συνολικά για την αναβάθμιση της, γιατί το αγαθό της γνώσης και της μόρφωσης αποτελεί ποιοτικό δείκτη της κοινωνίας μας» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο κ.Καράογλου ενώ με την σειρά της η κ. Ζαχαράκη επισήμανε πως η προσοχή του Υπουργείου είναι στραμμένη στις σχολικές μονάδες της Βόρειας Ελλάδας «αγκαλιάζοντας όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές τους».

«Στο σχολείο μπαίνουν οι βάσεις των αρχών και των αξιών που χαρακτηρίζουν κάθε ολοκληρωμένο πολίτη» πρόσθεσε η ίδια καταληκτικά.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.