Οι ευχες του Μητροπολιτη Μαρωνειας και Κομοτηνης στον νεο βοηθο Επισκοπο στην Αρχιεπισκοπη Αθηνων π. Κωνσταντιο Παναγιωτακοπουλο

Υπήρξε επί επτά έτη Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολής μας

Τις ευχές των αρχών του κλήρου και του λαού της Μητρόπολης μας για «τετιμημένη Αρχιερατική Διακονία προς δόξα Θεου, εύκλαια Εκκλησίας και σωτηρία ψυχών» μετέφερε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων στον νέο βοηθό Επίσκοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ανδρούσης,  πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Κωνστάντιο Παναγιωτακόπουλο.
 
Να θυμίσουμε ότι ο ψηφισμένος Επίσκοπος διετέλεσε κατά τα έτη 2006 έως 2013 Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής με απόσπαση από την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, διακονώντας την τοπική Εκκλησία με ζήλο και συνέπεια συνδράμοντας σε όλο το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ιεραποστολικό έργο της ακριτικής περιοχής μας.
 
Ο Αρχιμανδρίτης π. Κωνστάνιος Παναγιωτακόπουλος ψηφίσθηκε νέος βοηθός Επίσκοπος κατά τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της Τετάρτης 7 Φεβρουαρίου, κατόπιν προτάσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄.
 
Η χειροτονία του θα τελεστή τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.